Atletičari uručili 1.800 KM Udruženju “Neven”

0
641

Predstavnici Atletskog kluba /AK/ “San” iz Prnjavora uručili su danas prnjavorskom Udruženju roditelja djece sa smetnjama u fizičkom i psihičkom razvoju “Neven” donaciju od 1.800 KM – sredstva prikupljena tokom jesenjeg humanitarnog krosa.

Predsjednik Udruženja “Neven” Novka Dušanić kaže će ovaj novac biti iskorišten za kupovinu grijalica.

“U prostorijama Dnevnog centra je hladno, što je posebno izraženo kada fizioterapeut radi sa djecom. Pokušaćemo sada da nabavimo neophodne grijalice”, rekla je Dušanićeva.

TV K3

Potpredsjednik i sekretar AK “San” Prnjavor Dalibor Vrhovac zahvalio je sponzorima i donatorima koji su pomogli organizovanje ovog krosa i dodao da je termin održavanja takmičenja simbolično izabran u okviru obilježavanja Nedjelje djeteta.

Uručenju donacije prisustvovao je i predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić koji je izrazio uvjerenje da će ova aktivnost AK “San” biti podsticaj i za druge sportske kolektive da organizuju slične manifestacije.

“Ovo je dobar primjer integracije u društvo djece sa smetnjama u razvoju”, rekao je Simić.

AK “San” i Udruženje “Neven” iz Prnjavora organizovali su u nedjelju, 8. oktobra, jesenji humanitarni kros “Prnjavor 2017” na kojem je učestvovalo oko 150 takmičara iz nekoliko atletskih klubova Republike Srpske.

Udruženje “Neven” postoji od 2012. godine i trenutno broji 65 članova, od kojih je 26 korisnika Dnevnog centra.

SRNA

PODIJELI