Studentima i stipendije i nagrade! VIDEO

0
656

Prnjavorska opština ove godine odriješila je kesu za stipendiranje studenata i učenika. Prošle godine izdvojeno je 190 hiljada, a ove više od 300 hiljada maraka.

To je i te kako značajan pomak i ulaganje u njihovo obrazovanje, poručuje načelnik opštine. Donijeli su i odluku da tri najbolja studenta, ne dobiju stipendije već nagrade.

“Mi smo ih nazvali studentske nagrade, jer ne smatramo da radi o stipendiji, s obzirom da su ti neki studenti, koji su najbolji, dobijaju stipendiju iz nekih drugih izvora finansiranja. I smatramo da sa stanovišta lokalne zajednice tim studentima pomognemo jednokratno, a to će biti tri studenta sa po tri hiljade maraka”, rekao je Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor.

Jedan od kriterijuma da se studenti kandiduju za ovu nagradu je prosjek ocjena veći od devet i po. I ne samo to.
“Naše informacije govore da preko 10 studenata ima taj prosjek sa područja naše lokalne zajednice i da ispunjavaju te uslove. Ali kreterijumi su takvi da ne nagradujemo samo trenutni rezultat, nego da nagradujemo kontinuitet. Sabiraće se prosjek i iz srednjeg obrazovanja, godina studija na kojoj se sada student nalazi i učešća na takmičenjima i vannastavne discipline”, naveo je Tomaš.

Prvi čovjek Prnjavora kaže da su prva ppština u Republici Srpskoj koja se odlučila na ovakav vid nagrade. Tako će nastaviti i narednih godina.

ATV

PODIJELI