ATV iz Prnjavora: PDP neće sa SDS-om

0
1052

Izborna trka u Prnjavoru ozbiljno se zahuktala. Najisturenije kandidate daće dva ljuta protivnika – aktuelnog načelnika, Sinišu Gatarića, SDS će vjerovatno ponovo predložiti, dok će ispred SNSD-a nastupiti direktor Fonda zdravstvenog osiguranja, Darko Tomaš.

Gatarić vjeruje u svoju pobjedu. Tvrdi da u njegovu korist najbolje govore rezultati četvorogodišnjeg mandata. Zato očekuje i podršku kolega iz drugih stranaka.

“Mi u parlamentu imamo podršku, pored onih članica koje su članice Saveza za promjene, i Socijalističke partije i DNS-a. Mi imamo određene direktive sa vrhova tih stranaka i svakako ne mogu očekivati od nekih partija gdje je njihovo na nivou RS naložilo da podrže kandidata SNSD-a ili nekog drugog”, rekao je Siniša Gatarić, načelnik opštine Prnjavor (SDS).

Ko će se kome prikloniti i ko će za koga glasati, ovih dana glavna je tema na prnjavorskim ulicama. Ipak, u jedno niko ne sumnja.

Prnjavorčani vjeruju da će se najoštrija borba voditi između SDS-a i SNSD-a. U oba tabora priznaju da se uveliko pripremaju za izbore i pokušavaju da pridobiju podršku ostalih političkih stranaka.

Koliko god da se nadali, podršku PDP-a neće dobiti ni jedni ni drugi. Razočarani i SDS-om i SNSD-om, na izbore će, poručuju – sami. Odlučuju između tri kandidata – Desimira Živanića, Vladimira Kosića i Brane Žunića.

“PDP, koji je članica Saveza za promjene, u Prnjavoru ne funkcioniše zajedno sa SDS-om. Od prvog dana, kad je gospodin Gatarić uzeo mandat, više se nije konsultovao sa članicama ni o čemu”, kazao je Brane Žunić, iz PDP-a Prnjavor.

SNSD-ovci su se nedavno pohvalili da će prnjavorski DNS i Socijalistička partija, ipak promijeniti kurs i podržati njihovog kandidata. Iako važi za jednog od favorita, Tomašev komentar nismo dobili, jer nam se na pozive nije javljao. U njegovo ime trebalo je da govori stranački kolega, Drago Kalabić, ali je na kraju i on odustao. Zato su svoje rekli Prnjavorčani.

U Prnjavoru je na vlasti SDS, a SNSD im je glavni opozicioni konkurent. Uz Savez za promjene koji tamo ne funkcioniše, i PDP koji nastupa samostalno, birači će zasigurno imati pune ruke posla.

atv
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here