PRNJAVOR: DNK otkriva lopova 55.000 evra – Krađa iz prnjavorskog “Gradipa”

0
1173

Novi detalji misteriozne krađe iz prnjavorskog “Gradipa”. Kradljivac bio nepažljiv, mokrio na mestu provale i “dao” trag policiji

Ni posle tri meseca od misteriozne krađe u gradu podno Ljubića i Motajice, nije skinut veo tajne kako je iz kase poslovne zgrade Građevinskog preduzeća “Gradip” nestalo – 55.000 evra?! Kako “Novosti” saznaju, međutim, lopov je bio nepažljiv, mokrio je na mestu provale, što ga može koštati slobode.

Interesantno je da se policija, a i specijalno tužilaštvo Srpske, u čijim je rukama gotovo od samog početka ovaj slučaj, uopšte nisu oglašavali povodom nesvakidašnje pljačke renomiranog prnjavorskog preduzeća u glavnoj Svetosavskoj ulici u centru Prnjavora. Nisu se oglasili ni iz samog preduzeća, čija je zgrada 19. februara osvanula opasana trakom.

“Novosti” su jedine obelodanile nezvanično saznanje, ali iz dobro obaveštenih izvora, da je iz “Gradipove” kase ukradeno “oko 100.000 maraka”, koje su u nju dospele kao depozit izvesne Prnjavorčanke za kupovinu stana. Depozit je položila, dok ne dobije bankarski kredit. Pošto je bio kraj radnog vremena, navodno, zaposleni u “Gradipu” su imali nameru da novac BBBBBBBBBBBBBBdan polože u banku.

– Iz obijene kase je nestalo tačno 55.000 evra, u apoenima od po 500 evra – precizirao nam je naš izvor.

Policija je saslušala desetak osoba, a mnoge od njih je podvrgla i poligrafu, odnosno detektoru laži. Ključna su, između ostalih, pitanja – ko je bio brži od “gradipovaca” i pologa 55.000 evra u banku i, naravno, ko je kriminalcu dojavio da je depozit u kasi preduzeća.

U nizu novih detalja koje otkriva naš list je i činjenica da je Prnjavorčanka (čiji identitet je poznat redakciji), 55.000 evra, na ruke predala u porodičnoj kući Bijelića, vlasnika “Gradipa”. Tek nakon više dana, zapanjenoj ženi je saopšteno da je izvršena provala i da su iz kase ukradene njene pare, koje je ona, kako je navela, pozajmila od rodbine.

Još je misterija kako se lopov tokom noći, bez vidnijih tragova obijanja, našao u prostorijama poslovne zgrade, u samom centru grada. Da li mu je neko drugi, ili je on sam, tokom radnog vremena, otvorio sporedni prozor, kroz koji je ušao i po izvršenoj krađi nestao, ili se na spratu pritajio dok zaposleni nisu napustili zgradu?

Iz više izvora upućenih u istragu, “Novosti” saznaju da je gotovo sigurno reč o muškarcu. A u nizu dokaza koje su prikupili forenzičari ključni bi mogao biti onaj u potkrovlju zgrade. Tamo su zaposleni postavili šerpu za skupljanje kišnice, a provalnik je po svemu sudeći mokrio u nju. Upravo bi to moglo staviti lisice na ruke zasad nepoznatom provalniku! Istražitelji su uzeli DNK i čeka se definitivno sklapanje kockica najnovije prnjavorske misterije.

PRNjAVORSKE TAJNE

PRNjAVORČANI pamte i misterioznu provalu u stan jednog sugrađanina iz čijeg sefa je ukradeno više od 700.000 nemačkih maraka. Prnjavorčanin Mile Nastić, tih ratnih devedesetih je glavom i mučkim ubistvom platio dovođenje u navodnu vezu sa ovim slučajem. Takođe, više od 700.000 maraka na misteriozan način nestalo je iz ovdašnje stanice za proizvodnju jaja i pilića “Vetprodukt”. U ovom slučaju nikome nije falila ni dlaka sa glave, pošto, nikada nije utvrđena bilo kakva odgovornost, a nisu ni otkriveni počionici velike krađe.

Novosti – Ninko Đurić

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here