ATV-prenosimo: Prnjavorčanin oborio Zakon o eksproprijaciji

0
1775

Vasilj Timkov, Ukrajinac rodom iz Naseobine Lišnja kod Prnjavora, dobio je pravnu bitku sa Vladom Srpske.

Uspio je da obori Zakon o eksproprijaciji, jer mu je, kako kaže, bez naknade uzeto sedam dunuma zemljišta za potrebe izgradnje autoputa Prnjavor-Banjaluka. Ustavni sud uvažio je njegovu žalbu pokrenutu prije godinu dana.

“To su čiste laži gdje pričaju da su riješeni imovinsko –pravni odnosi. Sa mnom uopšte nije riješeno, sa mojim komšijom takođe nije. Znači, nije tačno da su riješeni – to je opet laž, medijska laž – odnosno tih političara ili tih odgovornih lica koji danas narod lažu, a ne odgovaraju za to”, kaže za ATV
Vasilj Timkov iz Lišnje kod Prnjavora.

Pravna bitka koju prnjavorski Ukrajinac vodi sa državom traje pet godina. U obimnoj fascikli čuva i tužbu protiv Vlade Srpske kojoj, osim upada u posjed bez naknade, zamjera i, kako je naveo, nedostatak glavnog projekta, ekonomske opravdanosti, građevinske i ekološke dozvole.
Dušan Topić, direktor “Autoputeva Srpske” nije se danas javljao na telefon, pa nije ni ponovio ranije priče da je Autoputevima izdata ekološka dozvola za komletnu trasu autoputa od Doboja do Banjaluke.

O slučaju iz Naseobine Lišnja ne oglašava se ni novi ministar Neđo Trninić. I on vikendom ne obraća pažnju na zvonjavu telefona.

Obarajući Zakon o eksproprijaciji Ustavni sud Srpske pozvao se na Evropsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava. Konvencija bi, ako se ispostavi da Vasilj Timkov nije usamljen slučaj, lako mogla da blokira gradnju autoputa.

atvbl.com

Kompletan prilog pogledajte u Centralnim ATV vijestima u 19 časova!

PODIJELI