ATV -Tatjana Gajić izgubila bitku sa Laforom

0
1789

Pored Milane Gajić, ostao je prazan krevet. Na jastuku samo slika sestre Tatjane, a pored svijeće njena omiljena knjiga- Hari Poter. Nakon sedam i po godina borbe sa neizliječivom bolešću Lafora, Tatjanino hrabro srce, u dvadesetdrugoj godini, prestalo je da kuca.

“Tatjana je bila jedno divno dijete, uvijek bila veliki drug, divna ćerka. Mozemo reći da je njen život trajao samo 15 godina. Imala je jedno divno djetinjstvo sa svojim drugarima, bila divna osoba. Mnogo je voljela da čita, kao da joj se žurilo da spozna ovaj svijet, da nece imati puno vremena”. prića majka Snježana Gajić.

“Mama, ja sam zaboravila hodati”, rekla je Tatjana kada se u drugom razredu gimnazije vratila iz škole, prisjeća se Snježana. Nedugo nakon toga, ustanovljeno je da Tatjana boluje od opake Laforine bolesti. Bolesti koja joj je tada preokrenula zivot.

“Naša Taca je vrlo brzo završila u krevetu, poslije prvih simptoma. Mjesec, dva ona je već zavrsila u krevetu, nije mogla da hoda, klinička slika je bila drastična, ali bila je veliki borac, strašan borac je bila naša Taca”, kađe Tatjani otac Vitomir.

Lijeka za Laforinu bolest nema i još nije otkriven. Porodica Gajić borbu mora nastaviti zbog dvadesetjednogodišnje Milane. Ona je, nažalost, takođe oboljela od ove opake bolesti. Milana je nekada trenirala tenis,voljela da skija sa sestrom i drugarima. Uvijek je bila kreativna. Od malih nogu, u svakoj igri i sali, zajedno sa Tatjanom i Milanom, bio je i najbolji drug Draško.

Pred kameroma ATV-a Draško ponavlja da ne može da vjeruje da je više nema.

“Bio sam i juče i danas ovdje, jednostavno ne vjerujem . Mislim da još uvijek nisam shvatio šta se desilo, ali nekako podsvjesno zbog teške progresije bolesti osjećali smo da ce se to desiti”.

Draško je samo jedan od drugara koji je učestvovao i pokrenuo brojne humanitarne akcije za pomoć sestrama Gajić, a koje moraju da se nastave zbog Milane.

“Ubijeđeni smo da Lafora, koliko god razorna bila, neće pobijediti i našu miljenicu, sada jedinu ćerku Milanu”, kroz suze govore Snježana i Vitomir.

To je bila i posljednja Tatjanina zelja, da svi koji sutra dođu na njenu sahranu umjesto cvijeća doniraju sredstva za dalje liječenje njene sestre.

/ATV/

PODIJELI