Prnjavor -Predstava “Ne igraj na Engleze”

0
1054

U prnjavorskom Domu kulture članovi dramske sekcije Omladinskog udruženja Anea izveli su danas predstavu “Ne igraj na Engleze”. Predstava je realizovana u Okviru projekta “Tiket ima i drugu stranu”, u saradnji sa British Councilom i Britanskom ambasadom, a njena osnovna poruka je da mladi uvide štetno djelovanje kladionica.
“Pokušali smo da kroz ovu predstavu približimo mladim ljdima šta sve kladionica može donijeti, kao što je ovisnost i niz problema koji idu uz tu ovisnost, istakao je Erhad Brkić,koordinator Omladinskog centra ANEA.
Tarik Džinić tumači lik Pauna, koji je, prema riječima mladog glumca metafora beskorisnog čovjeka, koji nema nikakve dublje psihologije.
“On je zapravo pravi primjer neostvarenog čovjeka u srednjim godinama, koji živi samo za neke ideale, a zajednička crta sva tri lika je da su strastveni kladioničari” istakao je Džinić.

Predstavu su režirali profesori Fatima Bećarević i Mehmed Nurikić, a glavne uloge tumače Tarik Džinić, Amar Eminović i Emir Agić, po tekstu Vladimira Đurđevića./R.P:/

PODIJELI