“Autoputevi RS” odgovaraju Prnjavorčanima: Izabrali smo najbolje na konkursu

0
1381

Nije bilo zapošljavanja “ni po babu ni po stričevima”, a ni po stranačkoj liniji, odgovara Dušan Topić na prozivke Prnjavorčana koji nisu dobili posao na napaltnim kućicama na autoputu 9. januar. Na konkurs se prijavilo 26 Prnjavorčana, njih 10 poslalo je neuredne prijave.

Komisija je obavila posao po proceduri, objašnjava Topić, a najbolji kandidati dobili su posao.

“Ima dosta pitanja, ima dosta nezadovoljstva, sve to razumijemo, ali stojimo iza naše odluke i smatramo da smo radili profesionalno naš posao. Bilo je tu dosta prilično oštrih uslova i zahtjeva koje smo mi odredili jednostavno da bi uozbiljili čitavu priču i da bi obezbijedili cijelu priču i da nam se prijave na konkurs što ozbiljniji kandidati”, istakao je Dušan Topić, direktor “Autoputeva RS”.

Omladinci iz Prnjavora odgovaraju – ne vjerujemo u ta objašnjenja. Nije moguće da baš niko, od nas dvadesetak prijavljenih, nije mogao da zadovolji uslove konkursa.

“I dalje sumnjam da su kandidati opštine Prnjavor toliko loši da nisu zadovoljili uslove prijema u ‘Autoputeve RS’. Vidjećemo kada načelnik opštine dobije uvid u dokumentaciju, o narednim koracima izjasnićemo se u narednom periodu”, rekao je Marko Kovačević.

Protesti bi mogli biti jedan od koraka, poručili su ranije ogorčeni Prnjavorčani. Mi smo svoj dio posla obavili, i stvar je gotova, odgovaraju iz “Autoputeva”, a Dušan Topić dodaje da opštine kroz koje prolazi autoput nemaju bjanko pravo na određen broj radnih mjesta.

Oni koji su prošli na konkursu danas su krenuli na obuku, jer će naplata putarine na dionici autoputa od Prnjavora do Doboja, početi krajem decembra.

Izvor: ATV

PODIJELI