Banjaluka: Otvoren konkurs za sufinansiranje naučnoistraživačkih projekata

0
134

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je juče da je otvoren konkurs za sufinansiranje naučnoistraživačkih projekata u ovoj godini u Srpskoj, vrijedan 800.000 KM.

“Važnost ovog konkursa je ta što je Vlada Srpske uspjela da obezbijedi sredstva za te potrebe, s obzirom na to da konkurs ovog tipa nije objavljivan protekle godine i njegova važnost za naučnoistraživačku zajednicu je tim veća što ćemo sa istraživačima u Srpskoj imati priliku da razmotrimo njihove ideje i vidimo u kojem pravcu ide naučnoistraživački rad u Srpskoj”, rekao je Šeranić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da će Ministarstvo, na čijem je čelu, moći da obezbijedi do 30.000 KM za sufinansiranje po projektu.

Šeranić je dodao da je riječ o jednogodišnjim projektima i da je dužnost svake od organizacija koja bude konkurisala da obezbijedi sufinansiranje u iznosu od 20 odsto budžeta naučnoistraživačkog projekta.

“Ono što je u ovom trenutku važno jeste to da naučnoistraživački timovi moraju imati koordinatora projekta koji mora imati objavljene radove vezane za listu svjetskih naučnoistraživačkih časopisa”, naglasio je Šeranić.

Konkurs je otvoren do 31. oktobra i njegov tekst je objavljen na sajtu Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here