Banjaluka: Za Beograd uglavnom preko Bajakova, večernji Lastin na Raču

0
1311

Petnaestak putnika uputilo se ka Beogradu, preko graničnog prelaza Brod, pa na Bajakovo u Hrvatskoj. Vozači firme “Lasta”, kažu, vjeruju na riječ graničnoj policiji Hrvatske da će ih pustiti da prođu i da će na vrijeme stići u Beograd.

“Idemo preko Slavnskog Broda, na Bajakovo za Beograd. To je naša normalna maršruta, sad smo zvali policiju na Bajakovu, koja nam je pogranična policija javila da je put otvoren da se može ići. Putnici sa srpskim pasošem iz Srbije mogu preći granicu. Policija nam je rekla da mogu, samo ne mogu srbijanske tablice”, kaže Lastin vozač Grujo Galić.

Iz Beograda oko pet sati došao je i prevoznik Bakic Raisen. Linija koja u 10 sati kreće iz Beograda, preko Banja Luke do Kozarske Dubice inače saobraća preko graničnog prelaza Batrovci. Vozač Goran Milutinović kaže da su danas išli preko Rače, posebno zbog putnika sa srpskkim pasošem.

“Što se tiče Banjaluke, kašnjenje je nekih 30 minuta, bar što se tiče ove linije. Već iz Gradiške je dva sata kašnjenje, Dubica tri”, objasnio je vozač firme ‘Bakić raisen’ Goran Milutinović.

Beograđanka Koviljka Karaklajić, nije rizikovala. Kod majke u Banjauku u nedjelju je doputovala preko Hrvatske. Danas se za Beograd vratila autobusom preko Rače.

“Došla sam iz Beograda preko Hrvatske, sada se moram vratiti preko Bijeljine. To je duži put. Iznenađena sam, smatram da to nije u redu”, kaže Koviljka.

Prema informacijama sa banjalučke Autobuske stanice, jutros je otkazan polazak za Novi Sad. Tokom dana nije bilo otkazivanja polazaka za Srbiju, ali su oni koji su saobraćali preko Hrvatske bili preusmjereni na Raču, a tako će biti i sa ostalim polascima. U prevozu Smiljić nisu se odlučili za putovanje koridorom, već su popodnevni polazak za Novi Sad preko Gradiške otkazali.

Kako smo sazanali, polasci Bočac Tursa u 17.45 za Novi SAd, te Laste za Beograd u 23.30 za sada nisu otkazani. Otkazivanja neće ni biti. Njihovi polasci će biti preusmjereni na granični prelaz Rača.

atvbl.com

PODIJELI