Vinovnici filmske pljačke sakrili audi na imanju nepokretne starice

0
1148

Policija je na tragu vinovnicima filmske pljačke koja se prije dva dana odigrala na autoputu Banja Luka Gradiška. Automobil audi A6 za koji se sumnja da je korišćen u pljački, pronađen je sakriven u šumarku, u zaseoku Baraji, nedaleko od mjesta na kojem se razbonjištvo i dogodilo.

Baraji su danas satima bili pod opsadom policije koja nastavlja potragu za pljačkašima.

Automoblil koji je policija uklonila poslije uviđaja pronašao je mještanin sela Dragoja Zrnić. Kaže da je za pljačku čuo na televiziji, ali ni juče ni danas nije primijetio ništa sumnjivo. Kroz selo, tvrdi, dnevno prođe tek nekoliko automobila, pa vjeruje da su se pljačkaši tu dovezli tokom noći. Na kraju zaseoka od svega dvadesetak kuća, automobil su sakrili na imanju nepokretne starice.

“Stali smo gore, pogledali ima auto ovde iza u ovoj šumi nismo prilazili. Obavijestili smo policiju i oni su preuzeli sve radnje dalje. Audi je bio nekakav sive boje čini mi se i kao šatorsko krilo da je bilo pozadi pokriveno”, kaže Dragoja Zrnić.

Mještani vjeruju da su razbojnici mogli pobjeći samo u pravcu sela Turijak na obroncima Kozare. A tamo udruženim snagama pripadnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka i Prijedor, provode opsežnu akciju. Blokirali su sve putne pravce u širem rejonu Kozare, tačnije naselja Potkozarje, Šimići, Mičije, Turjak, Podgradci, Jurkovica i Mišin Han. Iz MUP-a apeluju da im građani pomognu u akciji.

“Trenutno je blokirano šire područije i veći broj putnih pravaca i sve to uz podršku helikopterskog servisa rs.Ovim putem želim da apelujem na građane i mještane da ukoliko imaju neke informacije i ukoliko primjete neka sumnjiva lica sa sumnjivim ponašanjem da se jave na broj 122 i pruže nam podršku u ovoj akciji”, kaže portparol MUP-a Milan Salamandija.

Prema još nepotvrđenim informacijama, razbojnici su ukrali 600 hiljada maraka, a radi se o novcu iz Unikredit banke koji je trebalo da bude transportovan u centralu u Zagrebu.

U pucnjavi je ranjen radnik “Sektor sekjuritija” Đurađ Bajić, koji se oporavlja u Univrzitetsko-kliničkom centru u Banjaluci.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

 

PODIJELI