Beluči: Neću se gledati u ogledalo kad ostarim, gledaću svoju djecu

0
745
Šta ću raditi kada ostarim, i kad me moja slika u ogledalu više neće radovati? Isto, što je radila i moja mama: neću gledati sebe u ogledalu, gledaću u svoju djecu.

Izgled i talenat koji poseduje legendarna italijanka Monika Beluči iskoristila je na najbolji mogući način, iako se u svijetu glume našla slučajno.

Kako su njene uloge kontroverzne i raznovrsne, takvi su i njeni životni stavovi. Ona je uvek bila čvrsta i bez dlake na jeziku.

Nikada nije pretjerivala, ali isto tako nije imala problem da kaže sve što joj je na pameti, na opšte iznenađenje medija i javnosti.

Neki su ovu njenu osobinu okarakterisali kao snobovsku, a drugi kao izuzetno racionalnu, piše magazin Elle.

Prosudite sami…

“Ni za šta na svijetu ne bih željela da mi je ponovo 20. Sada sam mnogo srećnija, nego tada, jer u tom uzrastu tek spoznajemo sebe, pokušavamo da razumijemo šta je ono što želimo da budemo, patimo od nesigurnosti. Sada tačno znam šta mi je potrebno, a bez čega mogu živjeti.

“Biti lijepa sa 20 godina – to je prirodno. Kada ste lijepi sa 35 ili 45, onda je to rezultat rada na sebi i vaše unutrašnje sreće.”

“Po mom mišljenju glupo je, s obzirom na mladost i ljepotu, postati sponzoruša i djevojka nekoga sa dubokim džepom, kao i beskrajno trošiti život na žurkama. Ljepota nam je potrebna kao pomoć da pronađemo harmoniju, ljubav i smisao u ovom haotičnom svetu.

“Ne treba mrzeti ljude koji zavide, oni vam priznaju da ste bolji. ”

“Lepota postaje ekspresivnija i interesantnija kada je prikrivena odećom.”

“Ženstvenost – to je harmonija, prirodnost i senzualnost.”

“Ne razumijem žene koje kažu da ih muška želja ponižava. Mislim da one jednostavno nisu u skladu sa sobom.

– U mladosti posjedujete beuatie di diable (đavolsku lepotu) kako kažu Francuzi, ljepotu koju ne shvatate, koju niste spoznali. Međutim, kada vam je 50, unutar vas se rađa ljepota druge vrste, lepota koja daje snagu, a ta snaga nije vezana za spoljašnu lepotu!

– Nama ništa ne pripada: ni naši muževi, ni deca. Mi možemo samo da podelimo osećanja, emocije sa ljudima koje volimo.

– Ljepota žene postaje problem samo u dva slučaja: kada je nema i kada ne postoji ništa osim ljepote.

– Žena može voleti tako, kao da nikada neće otići, ali isto tako može doći i dan kada će otići tako, kao da nikada nije ni volela.

– Za mene, starenje znači postati boljom!

PODIJELI