Ben Stiler progovorio o borbi sa karcinomom

0
1009
?????????????????????????????????????????????????????????

Poznati glumac Ben Stiler otkrio je da mu je prije dvije godine dijagnostikovan agresivni oblik raka prostate.

Tokom gostovanja u emisiji “The Howard Stern Show”, pedesetogodišnji glumac, dobitnik Emi nagrade, prvi put je javno progovorio o borbi koju je vodio sa rakom prostate.

Rekao je da mu je bolest dijagnostikovana u junu 2014, a već dva mjeseca kasnije bio je na operaciji. U septembru su mu rekli da je izliječen.

“To je za mene bio kao grom iz vedra neba jer nisam znao da sam bolestan”, objasnio je glumac. “U početku nisam znao šta će da se desi. Bio sam uplašen. Prestao sam da planiram bilo šta, nisam mogao ni da ugovaram snimanja filmova.”

Tumor je u njemu rastao pet godina i da nije obavio tumorske testove antigena specifičnog za prostatu ne bi se na vrijeme otkrilo. Vijest je podijelio i na Tviteru gdje je objavio i tekst na svom blogu: “Imao sam rak prije nekoliko godina i htio sam nešto da kažem o tome i testiranju koje mi je spasilo život”.

Opisao je scenu kad mu je doktor saopštio da ima rak. Ona je djelovala kao scena iz nekog filma: “Glas urologa se naglo utišao kao u filmovima ili serijama kad nekome moraju da kažu da ima rak. Bio je to klasičan Volter Vajt trenutak, osim što se radilo o meni i niko nas nije snimao”.

Stiler je sada odlučio da javno progovori o svojoj dijagnozi kako bi podstakao druge da se testiraju.

“Čini mi se kao da mi je test spasao život”, rekao je glumac Hauardu Sternu. Takođe je rekao da je vijest prvo saopštio svojoj djeci, a potom i bliskim prijateljima, među kojima je i Robert de Niro, koji je pobijedio rak prostate prije nekoliko godina.

“Prva stvar koju sam uradio kada su mi saopštili dijagnozu je ta da sam odmah otišao na internet kako bih saznao nešto više. Vidio sam da je i De Niro bolovao, pa sam ga odmah pozvao.”

Ben je na kraju rekao da sada 100 odsto više cijeni život.

 

PODIJELI