Benon: Soroš američkim novcem pokušava da mijenja izgled Evrope

0
543

Stiv Benon, jedan od najbližih saradnika predsjednika SAD Donalda Trampa, tvrdi da milijarder DŽordž Soroš američkim novcem pokušava da promijeni izgled Evrope i najavljuje da će u Briselu biti osnovana neprofitna organizacija “Pokret” kao protivteža.

“Soroš širi veoma negativan uticaj po svijetu i uradio je mnogo da našteti Evropi. Cijela stvar sa migrantima, otvorenim granicama je naštetila tim zemljama i dovela do reakcije u Mađarskoj, Austriji i Italiji. Sve su to inicijative koje je pokrenuo Soroš”, istakao je Benon za RTRS i ocijenio da je taj američki milijarder “otac sveg zla u SAD i Evropi”.

Benon kaže da u Evropi ne vidi jake opozicione stranke već samo “nevladine organizacije koje finansira Soroš zajedno sa ljevičarskim medijima” i ističe da je “to u stvari opozicija”.

“I mislim da se to mijenja, bilo da je riječ o Mađarskoj ili Italiji. Zbog toga želim da kažem ljudima u Republici Srpskoj da se strpe jer će se mnogo toga promijeniti za Soroša i druge zaista loše ljude”, rekao je Benon.

Govoreći o predstojećim izborima za američki Kongres, koji će biti održani 6. novembra, a koji se dešavaju na polovini Trampovog mandata, Benon je rekao da se ovog novembra prvi put glasa za reizbor za Donalda Trampa.

On je istakao da američki narod podržava Trampa i da je siguran da će pobijediti, te poručio ljudima u Republici Srpskoj da se strpe.

“Želim da kažem ljudima u vašoj zemlji da se strpe. Tramp je veoma fokusiran da pobijedi u novembru i mislim da će proći dobro”, rekao je Benon.

Govoreći o radu najavljene neprofitne organizacije “Pokret” u Briselu, Benon je pojasnio da će to biti centralno skladište za evidentiranje glasova i pružati mogućnost razmjene poruka, analiziranje podataka.

“To su stvari koje su potrebne populističkim, nacionalnim strankama kako bi se bolje organizovali i bili konkurentni na izborima za Evropski parlament koji će biti održani u maju 2019. godine”, rekao je Benon.

Prema njegovim riječima, Soroš na raspolaganju ima milijarde dolara američkog novca, te da niko od ljevičarskih medija, “Bi-Bi-Si”, “Kanal četiri” ili “Tajm of London” o tome ne govore.

“Soroš američkim novcem pokušava da promijeni izgled Evrope. Mi samo pokušavamo da budemo protivteža tome sa znatno manje sredstva, te da ponudimo sofisticiranost u političkom procesu kako bi se borili s tim. Mislim da ćemo biti vrlo uspješni i da ćemo ponuditi ljudima u Evropi, pojedinačnim državama, bilo da je riječ o Mađarskoj, NJemačkoj ili Italiji, stvarni glas u Evropskom parlamentu”, naveo je Benon.

On je rekao da Tramp nije fan DŽordža Soroša, koji se “svojski trudio, pokušavajući da ga porazi i vrlo otvoreno izražava prezir prema njemu”.

Govoreći o interesima američke administracije u Evropi, posebno na Balkanu, Benon je naglasio da ljudi u SAD ne žele da Evropa bude protektorat i da SAD bude vojna sila koja će je štititi, već da Evropa mora da stoji na sopstvenim nogama “u savezu sa njima”.

“Vidjećete da će Balkan, posebno u novom geostrateškom okruženju gdje Kina, Persija i Turska formiraju neku vrstu saveza, postati puno važnije mjesto, barem na svjetskoj sceni”, istakao je on.

Kada, kako kaže, govori o nacionalnim strankama, to se u medijima predstavlja kao neka vrsta opasnosti za globaliste.

“Ovo je montirana igra i globalisti, `stranka Davosa`, menadžersko-naučno-inženjersko-finansijska elita, koji sa `Vol strita`, londonskog sitija i Davosa, međunarodnih finansijskih centara, sa svojim aparatčicima iz Brisela, pokušavaju da kontrolišu nacionalne države i da im oduzmu nadležnosti i suverenitet. Baš kao što je Vašington uradio u SAD, pokušavajući da bude velika centralna vlada i oduzme nadležnosti od pojedinačnih država. Istu stvar vidimo u Evropi”, naveo je on.

Benon je naveo i da Klintonovi nikada nisu prihvatili stvarni razlog zbog kojeg su izgubili predsjedničke izbore, a to je zato što su “izgubili kontakt sa radničkom klasom posebno u saveznim državama koje kontrolišu demokrate, poput Mičigena, Viskonsina, Pensilvanije, Ajove i Ohaja”.

“Ono što pokušavaju da urade je da svale krivicu na neku saradnju sa Rusijom i rusko miješanje, što je totalna besmislica”, tvrdi on.

Benon smatra i da Hladni rat nije završen, te da je za to bila prilika devedesetih godina prošlog vijeka, kada je pao Berlinski zid.

“Tramp je rekao da krivica leži na obje strane. Očigledno je da su tenzije veće danas nego što mislim da su bile u najgorim danima Hladnog rata. Ali, mislim da on želi da kaže da ne misli da su Rusi posebno dobri momci, ali da moramo da živimo s njima i da pokušamo da postignemo neke sporazume. Liberali u našoj zemlji i progresivci uvijek su željeli da razgovaraju. Dejtonski mirovni sporazum je proistekao iz toga”, kaže Benon.

(Srna)

PODIJELI