Beskućnik postao internet senzacija (FOTO)

0
569

Mladi beskućnik Dejvid Kazares (26) je za kratko vrijeme privukao veliku pažnju u SAD. Umjesto da moli za novac kao što je to obično slučaj u ovakvoj situaciji, on se odlučio za drugačiji pristup. Naime, on je u Silikonskoj dolini stao uz put i tražio posao.

Ova oblast se nalazi na sjeveru Kalifornije, a poznata je zbog toga što se tamo nalaze sjedišta tehnoloških firmi poput Gugla, Jahua, Fejsbuka, Jutjuba i slično.

– Beskućnik. Gladan za uspehom. Uzmite radnu biografiju – pisalo je na natpisu koji je držao kada ga je uočila Džesmin Skotfild.

Ona je odvojila vrijeme da zastane i porazgovara sa njim pa je preko Tvitera zatražila pomoć, prenosi Dejli mejl. Ne nadajući se, njena objava sakupila je preko 200 hiljada lajkova i 130 hiljada je puta podijeljena.

Mladić ima diplomu Univerziteta A&M u Teksasu, a radio je kao veb dizajner u Ostinu prije nego što je krenuo da ostvari svoj američki san u Kaliforniji. Pokrenuo je svoju firmu ali su mu se stvari izjalovile i njegov posao je propao. Jedno vrijeme je živio u svom vozilu, a kada je ostao bez njega spavao je na klupi u parku. Ipak, i pored teških životnih udaraca, odlučio je da se uzdigne i da ponovo potraži posao.

Za kratko vrijeme je postao internet senzacija, a dobio je preko 200 ponuda za posao. Na razgovor ga je zvao čak i Gugl.

PODIJELI