BEZ PROBLEMA U SAOBRAĆAJU

0
639

U Republici Srpskoj jutros se saobraća redovno, na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, a u Federaciji BiH se tokom dana očekuje pojačan promet vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Od danas do 4. avgusta biće potpuno obustavljen saobraćaj na spoju ulica Bijeljinska i Ilićka jedan, na dionici magistralnog puta Brčko-Bijeljina, zbog izgradnje kružne raskrsnice “Ilićka”.

Alternativni pravac za putnički saobraćaj je ulica u naselju Ilićka, a za teretni mini-obilaznica “Laser”, regionalni put Brčko-Čelić, dionica kroz stambeno naselje Grčica.

Na dionicama Lončari-Brčko jedan i Brčko jedan-Brčko dva saobraća se usporeno zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog.

Zbog održavanja manifestacije “Kozara puls fest” na prostoru Nacionalnog parka “Kozara” do 8.00 časova sutra biće zabranjen saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase na regionalnom putu Kozarac-Mrakovica.

Na relaciji Prijedor-Mrakovica sutra sa početkom u 10.00 časova biće održana promotivno rekreativna biciklistička vožnja “Kilometri prijateljstva”. Dio planirane trase je kretenje dionicom magistralnog puta Prijedor-Banjaluka, od raskrsnice u Gornjim Orlovcima do raskrsnice sa lokalnim putem u Končarima u dužini 1.200 metara.

Zbog radova je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš.

Režim saobraćanja izmijenjen je i zbog sanacije klizišta na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka.

U toku je uklanjanje naplatnih kućica na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Trnovica dva-Trebinje, zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore, pa se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini, zbog izgradnje auto-puta.

Zbog sanacionih radova saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini/. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog deminerskih radova na putnom pravcu Brod-Odžak od 8.00 do 18.00 časova radnim danima saobraćaj se odvija na način 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj se, zbog većeg odrona, i dalje odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta koje je prohodno za sva vozila.

Saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Zbog deminiranja obale rijeke Save, u mjestu Prud, u FBiH, na regionalnom putu Šamac-Prud, na mostu u Ulici kralja Aleksandra Karađorđevića, opština Šamac, biće povremenih obustava saobraćaja svakim danom od 8.00 do 16.00 časova, u intervalima od 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja.

U Banjaluci je zabranjen saobraćaj svim vozilima u Ulici Gavrila Principa na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, kao i svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci.

Na auto-putu A-1 Sarajevo sjever-Tarčin zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja na lokalitetima: tunel Igman, tunel Grab, Ban Brdo i vijadukt Bojnik.

Zbog radova na redovnom održavanju na magistralnom putu Semizovac-Srednje saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

(Srna)

PODIJELI