Bez problema u saobraćaju

0
347
AMSRS

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija redovno, po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR test akreditovane laboratorije iz BiH star maksimalno 48 časova. Za vrijeme važenja ove mjere, ulazak u Crnu Goru nije moguć preko graničnih prelaza Hum i Metaljka.

Državljani BiH koji ulaze u BiH više ne podliježu mjeri izolacije u kućnoj sredini niti su obavezni da imaju negativan PCR test.

BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Odluka se odnosi samo na građane te tri države, dok državljani ostalih zemalja u BiH mogu ući ukoliko imaju opravdane razloge i negativan test na virus kovid-19, ne stariji od 72 časa. Ulazak u BiH dozvoljen je i za supružnike i maloljetnu djecu državljana BiH.

Ulazak u Hrvatsku dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je otvorila granične prelaze za putnički i robni saobraćaj bez neophodnog testa na virus korona i dozvole komisije.

U toku je sanacija magistralnog puta Ljubinje-Trebinje u mjestu Tulje. Svaki dan, osim nedjelje, od 8.00 do 14.00 časova saobraćaj će biti obustavljen i preusmjeren na putni pravac Stolac-Do-Berkovići-Krivača-Bileća-Trebinje.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo-Gradačac u mjestu Turić Prosjek aktuelne su povremene obustave saobraćaja od 8.05 do 15.05 časova.

Zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac, lokalitet Kalate, saobraćaj se odvija dvosmjerno, usporeno, obilaznicom koja se nalazi uz magistralni put i regulisan je privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

U toku je izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom, uz semafore.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji od 8.15 do 15.05 časova radnim danima aktuelne su povremene obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, na deminerskom radilištu “MSP Gornji Božinci” od 8.15 do 15.05 časova radnim danima bude povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo u mjestu Živinice i radnim danima u intervalu od 7.00 do 17.00 časova bude povremeno obustavljan saobraćaj maksimalno pet minuta.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce danas nema obustave saobraćaja, vozila se propuštaju naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom trakom.

Јednom trakom saobraća se i na regionalnom putu Priboj-Lopare u naseljenom mjestu Priboj preko mosta na Labuđanskoj rijeci, zbog oštećenja mosta.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog održavanja manifestacije “Sveti Ivo” Podmilačje danas od 6.00 do 16.00 časova zabranjen je saobraćaj teretnih vozila na dionici Јajce-Podmilačje-Banjaluka. Za vrijeme obustave ova vozila preusmjeravaju se na alternativne pravce.

Do ponoći je zabranjen i prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona.

Obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica na putu Srebrenik-Orašje. Vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika koriste obilaznicu u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac – raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put prema Srebreniku. Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica.

Zbog sanacionih radova u tunelu Vinac /Јajce-Donji Vakuf/ saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Zbog sanacije mosta preko rijeke Tinje u mjestu Drenik na putu Srebrenik-Šićki Brod, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Sanacija mosta u toku je i preko rijeke Ljubine, na putnom pravcu Olovo-Semizovac. Za vrijeme radova u funkciji je obilaznica u neposrednoj blizini, uz naizmjenično propuštanje vozila.

/Srna/

PODIJELI