Bez zakazivanja: Mlađi od 65 godina sa narušenim zdravljem sutra mogu da se vakcinišu

0
576

Na Banjalučkom velesejmu sutra će biti organizovana vakcinacija protiv virusa korona za građane mlađe od 65 godina sa hroničnim oboljenjima i narušenim zdravljem ali i za starije od 65 godina bez prethodnog zakazivanja.

Član tima za vakcinaciju Doma zdravlja Banjaluka Mladen Šukalo rekao je da će vakcinacija u hali Banjalučkog sajma biti organizovana od 11 do 15 časova, vakcinom Astra/Zeneka te da očekuju veliki broj zainteresovanih.

– Do sada je aplicirano 12.500 doza vakcina protiv virusa korona, od čega je 3.500 građana dobilo obje doze vakcine, a 5.600 građana je dobilo prvu dozu – rekao je Šukalo.

Dodao je da je svaki dan sve veći broj vakcinisanih uz napomenu da je i dostuponost vakcina svaki dan sve veća.

– Na taj način ostvarujemo cilj koji smo i težili to je da na dnevnom nivou vakcinišemo 1.000 ljudi i tako će biti u narednim danima. Pošto je i dostupnost vakcina iz dana u dan sve veća mi samim tim očekujemo da nećemo imati prepreke da taj cilj i provedemo.

On je izrazio zadovoljstvo zbog velikog odziva građana na vakcinaciju, dodajući da je u toku imunizacija starijih od 65 godina koji su ranije zakazani.

/Srpskainfo/

PODIJELI