Biciklista iz Kraljeva krenuo na dva točka u špansku Granadu

0
1546

panorama 28 juli   dragan sibalic foto b radulovicNa svojevrstan podvig  odlučio se Dragan Šibalić iz Kraljeva,veliki zaljubljenik vožnje biciklom.Prije nekoliko dana krenuo je iz rodnog grada na relaciju dugu 4.000 kilometara,a krajnji cilj je španski grad Granada,gdje će 30.avgusta početi Svjetsko prvenstvo u košarci.

“Fanatizmom koji me „osvojio“ prije nekoliko godina, želim da budem uz „plave“,priželjkujući da me neće razočarati igrama i rezultatima.Ostavio sam pred sobom dovoljno vremena da posjetim i najviši vrh na Kozari,a sa svojim drugarom Gregom, iz slovenačke Idrije,pokušaću da osvojim najviši vrh Triglava,kaže Dragan,koji se danas zadržao na odmoru kod  drugara u Prnjavoru.

Dragan je elektrotehničar,trenutno bez zaposlenja,pa se punom mjerom posvetio biciklizmu.Svojevremeno putovao je,kao veliki navijač Partizana,na stadion San Siro,u Italiji,gdje je pratio utakmicu između Intera i Partizana.Još mnogo puta na utakmice košarkaša Partizana  po Evropi putovao je biciklom.Posjetio je Ukrajinu,a baš u vrijeme izbijanja nereda u Kijevu,zatekao se u glavom gradu te zemlje.

“Prošao sam i kroz čuveni Majdan i nigdje nisam imao problema.Vodi me avantura,želja za upoznavanjem novih krajeva i prijatelja.Biciklizam je postao sastavni dio mog života. Ukućani su se   već pomirili sa mojim izborom.Stekao sam i značajno iskustvo,pa se još bolje snalazim bilo gdje da se zateknem” ističe ovaj 36.ogodišnji  mladić,koji je svojevremeno stigao i do Vladivostoka,u Rusiji.

Ima Šuvalić i novi plan.Sa zastavom Srbije na svom dvotočkašu ,ali i parolom „Srbija do Tokija“,želi da posjeti i glavni grad Japana.Već je počeo da proučava relaciju koja će biti duža od trenutnih 4.000 kilometara,koliko ga čeka do Španije.

Iz Prnjavora su ga danas drugari ispratili prema Prijedoru,Novom  gradu,Hrvatskoj,Italiji,Francuskoj i svim drugim krajevima kroz koje će putovati sve do kraja narednog mjeseca.  sa željom da uspije  u novom podvigu.Karakterom,kakav ga karakteriše,ne treba sumnjati u ostvarenje cilja,kakav je malo ko pred sebe do sada  postavio./braneradulovic/

 

 

PODIJELI