Biljana Mišić osvaja Holivud

0
904

Srbijanska glumica Biljana Mišić posljednjih godina u javnosti se sve češće pominje u vezi s nekim od holivudskih projekata, a njen put ka najvećoj filmskoj produkciji u svijetu utvrđuje i nova uloga u filmu “Teken: Čovjek zvani X”, u režiji Viča Kosajananda.

Riječ je o ostvarenju koje je rađeno po najpopularnijoj video-igri, prodatoj u više od 25 miliona primjeraka širom svijeta.

U nastavku akcionog hita iz 2010. godine priča prati mladića koji pokušava da otkrije svoj pravi identitet, ali pod uticajem amnezije biva kidnapovan od strane podzemne kriminalne grupe i pretvoren u nemilosrdnog ubicu.

Mišićeva igra Natašu, profesionalnog ubicu ruskog porijekla i članicu kriminalne organizacije na čijem se čelu nalazi misteriozni Ministar, koga tumači Rade Šerbedžija.

“Mesto je obično nužnost, a ne stvarni izbor, ali je veliki uspeh kada uspete spojiti i mesto i posao na način da to volite i da vam dobro ide. Svoju kreativnost najbolje izražavam putem glume kroz pozorište i film. Radim sa ljudima sa kojima se razumem i osećam”, istakla je Mišićeva.

U filmu reditelja Viča Kosajananda akteri su i neki od najvećih majstora borilačkih vještina. Među njima su i Keri-Hirojuki Tagava, poznat po filmovima “Mortal Kombat” i “Memoari jedne gejše”, potom Geri Denijels, koji je igrao u “Plaćenicima”, i Kein Kosugi, najpoznatiji po ulozi u ostvarenju “Nindža: Sjenka suza”.

Glumici koja posljednje četri godine karijeru gradi na relaciji Los Anđeles – Beograd uloga u ostvarenju “Teken: Čovjek zvani X” nije prvi internacionalni uspjeh. Prošle godine je snimila film “Mračni princ” sa oskarovcem i ovogodišnjim dobitnikom “Zlatnog globusa” Džonom Vojtom.

PODIJELI