Bogdanić: U Poliklinici pala jedna rigips kocka

0
650

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da se u Poliklinici Bolnice Istočno Sarajevo jutros nije srušio strop, već je pala jedna rigips kocka.

“Simptomatično je zašto se to desilo danas. Mi ćemo to provjeriti”, rekao je Bogdanić, nakon što je član Odbora SDS-a za zdravstvo Slobodan Stanić rekao da se u Poliklinici jutros srušio plafon u jednoj od prostorija, što nije izazvalo teže posljedice.

Bogdanić je, tokom rasprave u Narodnoj skupštini o interpelaciji za razmatranje politika u oblasti zdravstvenog i penzionog sistema – prijedlog narodnih poslanika, rekao da se pojedine ambulante porodične medicine, nažalost, zatvaraju zbog lošeg demografskog stanja.

Kada je riječ o višku nemedicinskog osoblja u zdravstvenom sektoru, Bogdanić je upitao opozicione poslanike da li radnike u pojedinim zdravstvenim ustanovama u Srpskoj treba ostaviti bez radnog mjesta i iseliti.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović rekao je da je penzionerska populacija dala veliki doprinos Srpskoj zbog čega se Vlada opredijelila da isplatu penzija prebaci na budžet kako bi se postigla redovnost i sigurnost.

“Oko 38.000 penzionera nam je u startu došlo iz Federacije BiH. Dosta je ljudi sa malim radnim stažom, odnosno oko 97.000 boraca je u Fondu PIO, čime Vlada pokazuje senzibilitet prema tim kategorijama koje su u prioritetu”, dodao je Savanović.

On je ponovio da penzije u Srpskoj nisu kao na Zapadu, ali se redovno isplaćuju i biće povećavane prema ekonomskim mogućnostima Srpske.

Savanović je poručio opozicionim poslanicima da se Vlada kreditno ne zadužuje za isplatu penzija.

“Penzije se isplaćuju iz penzijskih doprinosa u Fondu PIO i iz budžeta, koji je redovni priliv”, rekao je Savanović.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here