Boračka organizacija obezbijedila 12 kompleta knjiga za osnovce i vaučer za srednjoškolku (FOTO)

0
387

Boračka organizacija Prnjavor obezbijedaila je 12 kompleta knjiga za osnovnu školu i vaučer u vrijednosti od 200 KM za djecu iz boračkih kategorija. Povod je početak nove školske godine.

Tradicija obezbjeđenja knjiga za djecu iz reda porodica poginulih boraa, RVI i demobilisanih boraca, koja traje punih dvasedet godina, se nastavlja. Tako je i ove godine BO Prnjavor obezijedila 12 kompleta knjiga za osnovnu školu i vaučer u vrijednosti od 200 KM za djecu iz boračkih kategorija. Među njima je i djevojčica Nedeljka Dragojević, kćerka RVI, koja u ponedjeljak kreće u osmi razred.

Po knjige za svoje unučiće došla je i supruga poginulog borca.

Podijeli udžbenika koje je obezbijedila BO Prnjavor prisustvovao je i načelnik opštine Darko Tomaš, čija podrška, kaže, za ove kategorije neće izostati.

Vlado Živković, član Boračke organizacije Prnjavor naglašavaju da osim podijele knjiga, koje obezbijeđuju i oni i Udruženje RVI u Prnjavoru, godišnje organizuju 37 parastosa za poginule borce, za šta je obezbijeđeno 35 hiljada maraka. I tako unazad 20-ak godina.

Govoreći o načinu brige o demobilisanim borcima, bar onoliko koliko je u moći opštinske organizacije, Živković navodi da obezbjeđuju i sredstva u vidu jednokratnih pomoći za liječenje demobilisanih boraca, kao i sredstva za sahranu demobilisanih boraca.

(TV K3)

PODIJELI