Naslovna Magazin Političar nakon 47 godina obrijao brkove da bi mu glasači čitali sa...

Političar nakon 47 godina obrijao brkove da bi mu glasači čitali sa usana

0
331
Lider izraelske Laburističke partije Amir Perec pojavio se u TV programu bez brkova prvi put poslije 47 godina uz objašnjenje da će zahvaljujući tome što je tako obrijan Izraelci moći lakše da mu čitaju s usana pred izbore 17. septembra.

U intervjuu za TV Kanal 12 pod naslovom “Amir Perec kakvog nikada niste vidjeli” lider laburista je najavio da će bez brkova “vratiti nadu državi Izrael”.

– Tokom 47 godina išao sam svuda s brkovima. Godine 2002. Udruženje gluvih Izraela me je kontaktiralo i tada sam ih prvi put podrezao jer oni nisu mogli da mi čitaju s usana i razumiju me – rekao je Perec.

Sada kada se pojavio bez brkova lider laburista je najavio da to više neće biti problem i ujedno označio kao netačne izvještaje da se priprema da uđe u koaliciju koju bi predvodio aktuelni premijer Izraela Benjamin Netanjahu.

– Odučio sam da uklonim brkove kako bi cijli Izrael razumio tačno šta govorim i bio u stanju da mi čita s usana – neću sjediti s Bibijem – rekao je Perec aludirajući na Netanjahua, obećavši da će biti bez brkova do poslije izbora.

Poslanik Netanjahuovog konzervativnog Likuda David Bitan podstakao je spekulacije o takvoj koaliciji prošle sedmice kada je rekao da Laburistička partija lijevog centra neće imati drugog izbora već da se pridruži Likudu poslije izbora u septembru, drugih ove godine.

Posle izbora 2013. godine Perec je ušao u Netanjahuovu vladu kao član partije Hatnua, ali je dao ostavku na funkciju ministra ekologije nakon što su propali pregovori Izraela i Palestinske uprave o miru, podsjećaju izraelski mediji.

Izraelski mediji navode da su Izraelci bili šokirani kada se Perec pojavio bez brkova koji su bili slični brkovima morževa.

On je decenijama imao istaknutu ulogu u izraelskoj politici i bio je i ministar odbrane.

Sudeći po reakcijama na društvenim mrežama mnogi su razočarani što se obrijao.

PODIJELI
Free WordPress Themes, Free Android Games