Božić praznik zajedništva FOTO

0
1138

Ukrajinski sveštenik Orel Zakaljuk tokom jutrošnjeg obraćanja vjernicima na Božićnom uranku u crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Prnjavoru rekao je bi dan Hristovog rođenja trebalo obilježavati u zajednici, a radost ovog događaja podijeliti s drugima.

Zakaljuk je rekao da bi se Božić trebao proslavljati onako kako se ovaj događaj izvorno desio.

“Jevanđelista Matej kaže da se Hristos rodio u skromnoj štalici u krugu svoje porodice. Hristos se rodio u jednoj zajednici, pa bi i proslavljanje dana njegovog rođenja trebalo biti isto takvo. Danas nam je više nego ikad potrebna takva socijalna dimenzija. Potrebno je da našu radost s nekim podijelimo”, kaže on.

Ukrajinski sveštenik je istakao da Božić, kao praznik, ukazuje i da bi se rođenje Hristovo trebalo i danas dogoditi, a ne samo simbolično se sjećati ovog događaja.

Zakaljuk kaže da svaki pravi hrišćanin, koji želi slaviti Božić, treba doprinijeti rađanju Hrista u njegovom srcu, koje treba biti čisto, bezgrešno i puno ljubavi.

“Proslavljajući Božić podijelimo radost Hristovog rođenja s našim bližnjima i sa svim drugim ljudima, a naša srca očistimo od nepotrebnih stvari”, poručio je Zakaljuk.

SRNA

PODIJELI