Božićne Liturgije služene u svim Pravoslavnim hramovima FOTO

0
781

U svim pravoslavnim hramovima na području opštine Prnjavor služene su jutarnje liturgije povodom Božića, dana rođenja Hristovog.

Božićni uranak u hramu Svetog velikomučenika Georgija u Prnjavoru predvodio je arhijerejski namjesnik prnjavorski, protojerej Duško Drinić, koji je pozvao vjernike da podijele radost ovog velikog praznika sa bližnjima, da saosjećaju u njihovoj tugi i žalosti, da pruže ruke pune darova sirotima i nemoćnima poput mudraca sa Istoka koji prinosiše tamjan, zlato i smirnu Novorođenom u Vitlejemu.

“Uputimo lijepu riječ utjehe našim bližnjima. Žednog napojimo, nahranimo gladnog kao što je Hristos nahranio mnoštvo, posjetimo bolesne, nemoćne, ostarjele, usamljene. Molimo se Bogu za njih i njihovo spasenje”, poručio je Drinić.

On je pozvao na molitvu za dobrobit djece i omladine.

“Pomolimo se da Gospod usadi u njihova srca i duše zdravlje i radost, da im podari vjeru u NJega, darodavca svih dobara, da ih oblije ljubavlju prema sebi, roditeljima i bližnjima, da ih osnaži nadom u bolje sutra, nadom u Božiju milost, nadom za uspjeh u životu i nadom u vječni život, u zajednici sa svima svetima iz roda našeg” , rekao je protojerej Drinić.

Drinić je okupljenim vjernicima poželio milost, mir i svako dobro, uz radosni pozdrav “Mir Božiji, Hristos se rodi”.

srna

PODIJELI