Brana Drenova prijeti prelivanjem, vanredno stanje u Prnjavoru i dalje na snazi!

0
1825

Vanredno stanje u opštini Prnjavor je i dalje na snazi i situacija je veoma ozbiljna, rekao je to na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić.

“Najkritičnije je na jezeru Drenova, jer ima još samo tridesetak centimetara do preliva vode preko zida brane koja je do sada zadržavala vodu koja i dalje nadolazi. Postoji opasnost da će u narednih par časova brana preliti”, kaže načelnik Gatarić.

On je potvrdio da je iza nas teška i burna noć, Štab civilne zaštite je u stalnom zasjedanju i radimo sve što je u našoj moći da pomognemo ljudima. “Poručujem građanima opštine Prnjavor koji su odsječeni i kojima trebaju osnovne životne namjernice da nas kontaktiraju na broj telefona 051/660-853, kako bi im dostavili osnovne životne namjernice, pitku vodu i higijenski materijal”, rekao je Gatarić.

On poziva volontere da se jave na isti telefon i stave na raspolaganje Štabu za eventualne intervencije na terenu, a za evakuisane građane je obezbjeđen smještaj u Hotelu Nacional i Lovačkom domu. Gatarić je potvrdio da je grad Prnjavor gotovo odsječen od svijeta i da je još jedina prohodna komunikacija regionalnim putem prema Srpcu, a da magistralnim pravcem mogu proći samo visoka ili teretna vozila. /R.P./

PODIJELI