Derventa – Na snazi vanredna odbrana od polava

0
1515

Opštinski štab za vanredne situacije proglasio je vanrednu odbranu od poplava na području opštine Derventa, saopšteno je iz opštine. Trenutno stanje na području opštine je teško i alarmantno, voda se izlijeva i na više područja, trenutno je poplavljeno ili vodom opkoljeno oko 15 kuća. 

Opštinski štab je već počeo sa prvom evakuacijom stanovništva sa područja Jasenci, a stanovništvo je obaviješteno da se bolesni, stari i djeca sklone sa ugroženih područja na sigurno mjesto, dok to situacija još dozvoljava.

“Očekujemo da ćemo kritično stanje na području opštine imati oko 12.00 časova, jer vodostaj Ukrine raste 15 centimetara na sat i prešao je tačku vanredne odbrane od poplava. Ukrina se već izlila u naselja Begluci, Jasenci, a ugroženo je i Novo Naselje. Voda prijeti i industrijskoj zoni gdje se nalazi i glavna trafo-stanica za napajanje grada električnom energijom. Velika opasnost prijeti i od podzemnih voda”, ističe se u saopštenju iz opštine.

Teži bolesnici sa područja opštine će biti evakuisani u bolnicu u Slavonski Brod, u skladu sa dogovorom direktora Doma zdravlja u Derventi i rukovodstva brodske bolnice.

Derventa je u noćnim satima uputila pomoć Doboju u prehrambenim proizvodima i vodi./SRNA/

PODIJELI