BRANISLAVU CRNOGORCU ORDEN IZLAZEĆEG SUNCA

0
316

Predsjednik Džudo saveza BiH Branislav Crnogorac dobitnik je odlikovanja Orden izlazećeg sunca, zlatnih i srebrenih zraka za promociju džudoa u BiH, te doprinos prijateljskim odnosima Japana i BiH, saopšteno je iz Ambasade Japana u BiH.

Crnogorac se nalazi na listi Vlade Japana stranih dobitnika Jesenjih carskih odlikovanja za ovu godinu, navedeno je u saopštenju.

Orden izlazećeg sunca, zlatnih i srebrenih zraka dodjeljuje se Crnogorcu za njegov doprinos širenju znanja o sportskoj disciplini džudo kao jednom obliku tradicionalne japanske kulture ljudima u BiH.

Crnogorcu se ovo odlikovanje dodjeljuje za njegovo zalaganje pri odgoju i podršci mnogim mladim sportistima i budućim liderima u toj disciplini, te za njegov neumoran rad pri promociji ovog sporta u BiH, organizovanjem brojnih takmičenja i međunarodnog i lokalnog karaktera, od kojih je mnoge sam započeo.

“Sve navedene aktivnosti imale su i rezultat poboljšanja prijateljskih odnosa Japana i BiH, kroz sportski duh i prijateljsko nadmetanje”, navedeno je u saopštenju.

/Srna/

PODIJELI