Branko Šikanić predsjednik Opštinskog odbora Izvornog SDS-a

0
829

Branko Šikanić večeras je jednoglasno izabran za predsjednika Opštinskog odbora Izvornog SDS-a u Prnjavoru.

Konstituisani su i ostali organi neophodni za normalno funkcionisanje stranke.

Šikanić kaže da je izuzetno zadovoljan zainteresovanošću Prnjavorčana za dosadašnji rad stranke i podsjetio da Izvorni SDS na području ove opštine trenutno ima 95 članova.

“Cilj nam je da rad vratimo na ustavnost i zakonitost, jer funkcionisanje institucija, kako na nivou Republike Srpske, tako i na opštinskom, djelimično ili potpuno, izlazi izvan zakona Srpske, čiji sam i sam svjedok kao odbornik u Skupštini opštine Prnjavor”, kaže Šikanić.

Konstitutivnoj skupštini prisustvovao je i član Asocijacije stvaralaca Republike Srpske i predstavnik Izvornog SDS-a Slobodan Bijelić koji je rekao da je Prnjavor nacionalno osviještena sredina i da vjeruje u ljude koji su stali uz stranku.

“Vjerujem u doktora Šikanića i srećan sam zbog buduće saradnje”, istakao je Bijelić.

Član Inicijativnog odbora Izvornog SDS-a Slavko Dunjić kaže da je večeras do izražaja došla podrška koju Šikanić ima u narodu.

“Svako pominjanje njegovog imena burno su propratili što me posebno raduje, jer znam njegovu dosadašnju političku aktivnost i probleme koje je doživio tokom proteklog rata. To treba poštovati”, istakao je Dunjić, koji je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On očekuje da će Opštinski odbor u Prnjavoru po političkim rezultatima u narednom periodu postati jedan od boljih na području Republike Srpske.

Branko Šikanić bio je član Srpske demokratske stranke /SDS/ u Prnjavoru, a u decembru 2014. godine isključen je iz članstva zbog, kako su obrazložili, nepoštivanja odluka organa stranke.

Izvornom SDS-u priključio se u julu prošle godine.

srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here