Bregović radi muziku za Sulejmana Veličanstvenog?

0
1076

Goran je poznat u cijeloj Evropi, pa je dobra reklama za film kada jedno tako cjenjeno ime uradi muziku. On im je posebno važan kada je riječ o zemljama bivše Jugoslavije, jer su se pokazale kao dobro tržište – navodi izvor blizak poznatom kompozitoru

Muzičar Goran Bregović, komponovaće muziku za film o Sulejmanu Veličanstvenom čije snimanje počinje u avgustu, a kako navodi “Informer”, producenti su se sa Bregom načelno dogovorili o saradnji.

– Brega već godinama drži koncerte u Istanbulu, i veoma je poznat turskoj javnosti. Još je 1997. s poznatom turskom pjevačicom Sezen Aksu sarađivao na njenom albumu, koji je postigao veliki uspjeh. On je već jednom radio sa Turcima i u oblasti filmske muzike, pa je napisao muziku za film “Mustafa” koji je režirao istanbulski novinar Kan Dundar. Muzika koju je komponovao za hitove kao što su Kusturičini “Arizona drim” i “Andergraund” ili za francusko ostvarenje “Kraljica Margo” i danas je prepoznatljiva. Kada su producenti sve to uzeli u obzir, Brega im se učinio kao najbolji izbor – navodi izvor blizak Bregoviću koji dodaje da će ime poznatog kompozitora biti i mamac za publiku.

– Goran je poznat u cijeloj Evropi, pa je dobra reklama za film kada jedno tako cjenjeno ime uradi muziku. On im je posebno važan kada je riječ o zemljama bivše Jugoslavije, jer su se pokazale kao dobro tržište. Producenti su kontaktirali s Bregovićem i načelno se dogovorili o saradnji. Ostaje još samo da on utvrdi svoj raspored nastupa i nađe vrijeme za komponovanje – zaključio je jedan od Bregovićevih prijatelja.

Da podsjetimo, u filmu o Sulejmanu će Merjem Uzerli ponovo glumiti Hurem, dok će glavnu mušku ulogu tumačiti, naravno, Halit Ergenč. /informer/

PODIJELI