Brod: Skupljeno 14,5 hiljada KM za liječenje Željane Ristić

0
665

Nevladina organizacija “Args” i Savjet učenika Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” iz Broda sakupili su 14.521 KM za liječenje šesnaestogodišnje sugrađanke Željane Ristić, saopšteno je iz ove nevladine organizacije.

Prije 14 godina Željana je doživjela saobraćajnu nesreću u kojoj joj je, nažalost, ostala potpuni invalid.

“Bori se da ponovo stane na noge kako bi mogla da nastavi školovanje. NJena dijagnoza je kvadriplegija. Saznala je da postoji šansa, a to su tri operacije i svaka bi koštala oko šest hiljada evra”, kažu iz “Argsa”.

Za dva mjeseca koliko je trajala humanitarna akcija “Za Željanu” održan je niz aktivnosti, u koje se uključio znatan broj pojedinaca, institucija i ustanova. Jedan od prvih koraka humanitarne akcije bilo je postavljanje kutija za dobrovoljni prilog u ugostiteljskim objektima i marketima na području Broda, gdje je sakupljeno 5.090 KM.

Odigrane su i dvije utakmice u Željanino ime, u organizaciji Fudbalskog kluba “Polet” i Ženskog rukometnog kluba “Nestro Brod”.

“Mnogi brodski privrednici dali su svoj veliki doprinos ovoj akciji, od organizovanja raznih događaja i druženja, pa do donatorske večeri, gdje smo zajedno sa načelnikom opštine Brod Ilijom Jovičićem uspješno priredili bogat program”, navode organizatori humanitarne akcije u Brodu.

Na donatorskoj večeri održana je izložba fotografija i slika umjetnika iz Broda, čiji je prihod od prodaje uplaćen za Željanino liječenje.

“Ne smijemo zaboraviti i naše najmlađe sugrađane i školarce iz Osnovne škole `Sveti Sava` i SŠC `Nikola Tesla` koji su se uključili u akciju preko raznih sekcija i dešavanja”, ističu organizatori.

Dio mlađe populacije privuklo je i filmsko veče u amfiteatru SŠC “Nikola Tesla”, gdje je ulaznica bila dobrovoljni prilog, kao i veliki humanitarni koncert u Liješću u organizaciji lokalnih muzičkih izvođača.

“Željana će na prvu operaciju 28. juna, na Vidovdan, i želimo joj uspješan oporavak i što skoriju drugu operaciju koja će joj pomoći da što prije stane na noge i krene da korača u novi dio života”, kažu organizatori humanitarne akcije “Za Željanu”.

Operacija će biti obavljena u Novom Sadu u Specijalističkoj ordinaciji za ortopediju “ORTO-MD”.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here