Novaković: “Naši dani” nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

0
542

Nagrada za najbolju predstavu “Naši dani” Narodnog pozorišta Republike Srpske na ovogodišnjem Teatar festu “Doboj 2018” sasvim je očekivana, nakon puno uloženog truda i uz dobru glumačku podjelu i dobrog reditelja, rekao je direktor ovog pozorišta Nenad Novaković.

“Svojim odnosom prema svakodnevnici, ova predstava nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Bili smo samokritični i kroz tu samokritiku smo progovorili mnogo šire i onaj ko umije da čita predstavu razumjeće to dovoljno”, istakao je Novaković.

On je dodao da je publika prepoznala trud ansambla ove predstave, koja nije samo populistička, nego ima svoju dubinu i značaj i u drugom segmentu.

Za najbolju glumicu Festivala proglašena je glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Nataša Perić za ulogu Dragane Matić u predstavi “Naši dani”, dok je za najboljeg glumca proglašen LJubiša Savanović za ulogu Drage Ćuka u istoj predstavi.

Predstava “Naši dani” autora Željka Stjepanovića, u režiji Juga Radivojevića, proglašena je najboljom predstavom na Festivalu i prema mišljenju publike.

Teatar fest “Doboj 2018” održan je od 26. do 31. maja u Doboju.

 

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here