BUDI I TI GIMNAZIJALAC

0
862

Za kvalitet rada JU Gimnazija Prnjavor nagrađena je brojnim priznanjima. Ponos ove škole su učenici koji godinama postižu zapažene rezultate na takmičenjima iz različitih oblasti i učesnici su mnogih projekata.

JU Gimnazija Prnjavor  svim budućim srednjoškolcima i njihovim roditeljima predstavlja plan upisa  u prvi razred školske 2020/21. godine.

Planiran je upis u 4 odjeljenja sa ukupno 96 učenika i to:
1) jedno odjeljenje opšteg smjera sa 24 učenika
2) jedno odjeljenje društveno-jezičkog smjera sa 24 učenika
3) dva odjeljenja računarsko-informatičkog smjera sa 48 učenika

Opšti smjer ima takav izbor predmeta da đaci podjednako uče prirodne i društvene nauke. Ovaj smjer je pravi izbor, za sve one koji još ne znaju čime će se baviti u budućnosti. Učenici naše Škole su bili republički prvaci iz matematike, fizike, engleskog jezika, njemačkog jezika i likovne kulture.

Društveno-jezički smjer je pravi izbor, za sve kojima matematika, fizika i hemija nisu omiljeni nastavni predmeti, ali zato obožavaju srpski jezik i književnost, strane jezike i društvene nauke.

Računarsko-informatički smjer je idealan za sve koji imaju afiniteta za tehničke nauke i informacione tehnologije. Ovo je smjer budućnosti jer se stiču znanja iz predmeta Primjena računara, Programiranje, Operativni sistemi, Modeli i baze podataka, Multimedijalni dizajn.

Od trenutka uvođenja ovog smjera, naši učenici su osvajali prva mjesta na Republičkom takmičenju iz programiranja. Ponosni smo što su trojica naših bivših učenika dobili stipendiju i uspješni su studenti u Rusiji.

Međutim, oni koji nemaju namjeru studirati, veoma lako mogu doći do zaposlenja sa završenim računarsko-informatičkim smjerom.

Zašto upisati Gimnaziju

• Gimnazija daje najbolju osnovu za nastavak školovanja
• Oni koji nemaju namjeru studirati, veoma lako mogu doći do zaposlenja sa završenim računarsko-informatičkim smjerom
• Potencijal učenika dolazi do punog izražaja u inspirativnom i podsticajnom okruženju
• Mnoge vannastavne aktivnosti omogućavaju učenicima da pokažu svoj talenat i razviju mnoge vještine
• Škola pruža mogućnost učešća u brojnim projektima, kao što su eTwinning, Erasmus + i Balmun, na kojima učenici razvijaju kritičko razmišljanje, usavršavaju komunikaciju na engleskom jeziku, uče kako da uvažavaju različita mišljenja, rade u timu, pregovaraju i prave kompromise.

Sve dodatne informacije o bodovanju opšteg uspjeha i predmeta od značaja za upis u prvi razred školske 2020/21. godine možete dobiti na sajtu gimnazije, kao i na tel: 051/655-328.

/prnjavorlive.info/

PODIJELI