ODRŽANA SJEDNICA OPŠTINSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

0
503

Na 56. sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije, zaključeno je da Higijensko – epidemiološka služba Doma zdravlja Prnjavor nema zvaničnu potvrdu da je još jedno lice zaraženo virusom korona na području opštine.

Lice koje je u izvještaju Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite danas navedeno kao pozitivno, juče je registrovano kao novi slučaj zaraze virusom korona na području opštine Prnjavor.

Prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji, pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 254 lica, a po odobrenju epidemiologa, 1524 osobe su izašle iz nadzora.

Od početka pandemije, na području opštine Prnjavor registrovana su 33 lica zaražena virusom korona, 19 osoba je oporavljeno, a dva lica su preminula.

U protekla 24 časa, opštinska komunalna policija kontrolisala je 61 lice, koje ima rješenje o kućnoj izolaciji i sva kontrolisana lica su poštovala propisanu mjeru, dok su pripadnici Policijske stanice Prnjavor sankcionisali jedno lice zbog nepoštovanja policijskog časa.

Opštinski štab za vanredne situacije poziva građane, da i dalje poštuju propisane mjere i preporuke, prvenstveno higijenske, kako bi se spriječila mogućnost daljeg širenja virusa.

/Opština Prnjavor/

PODIJELI