Burna sjednica Skupštine opštine Prnjavor-SNSD osnovao još jedan Klub

0
1602

Dosadašnji odbornici Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Skupštini opštine Prnjavor ,Goran Zemun,Aleksandar Vuković,Veljko Gvozdenović i Draško Aulić,od danas djeluju kao Klub „SNSD plus“.O razlozima takvog poteza nisu željeli da upoznaju skupštinsko rukovodstvo i novinare,najavljujući da će o tome govoriti kroz nekoliko dana,pa ostaju samo nagađanja zbog čega su okrenuli leđa dosadašnjim skupštinskim kolegama.
Odbjegla „četvorka“ bila je dio skupštinske većine,koju je činilo 22 odbornika iz nekoliko stranaka.Za odlučivanje je neophodno 15 od 29 odbornika,koliko ih čini Skupštinu.
-Skupštinska većina nije ovakvim razvojem događaja,ugrožena.Nastavljamo normalno raditi ,a na organima stranke je da detaljno analiziramo trenutnu situaciju.Čini se da su apetiti pojedinaca u našoj stranci naglo porasli,pa pokušavaju da ovakvim potezima ostvare svoje ambicije,rekao je načelnik opštine Darko Tomaš,koji se nalazi na čelu Opštinskog odbora SNSD u Prnjavoru.
Za većinu odluka na današnjoj sjednici koja je trajala i u kasnim popodnevnim satima, glasali su i članovi novoformiranog kluba „SNSD plus“ .
Tokom sjednice došlo je i do čarki,odnosno verbalnog obračuna između načelnika Odjeljenja za urbanizam i prostorno uređenje,Brane Žunića i odbornika Srpske demokratske stranke.Odbornici SDS,Milan Petrović i Borko Lukanović obratili su se u jednom trenutku skupštinskom rukovodstvu i načelniku opštine,da ih zaštiti od kvalifikacija Žunića,jer ih je navodno nazvao „lažovima“.
(prnjavorlive.info)

PODIJELI