Prvenstvo BiH: Petrović prvak u dublu, viceprvak u singlu

0
1554

Četrnaestogodišnji prnjavorski teniser Dražen Petrović nastavio je seriju dobrih rezultata u 2017. godini.

Na juče završenom prvenstvu Bosne i Hercegovine za igrače do 16 godina, koje je održano u Banjoj Luci, mladi Prnjavorčanin je ostvario najveći uspjeh u 2017. godini, osvojivši prvo mjesto u konkurenciji parova, te drugo u pojedinačnoj konkurenciji.

Titulu prvaka BiH u konkurenciji dublova, Petrović je osvojio u paru sa Ajdinom Muharemovićem iz Mostara. Dubl Petrović, Muharemivić u polufinalu je izbacio prve nosioce, braću Lea i Luku Puljića, rezultatom 6:1, 6:4. U finalu ih je čekao par Milaković, Lalić iz Banjaluke, koje su porazili 6:4, 6:3.

Do odličnog rezultata član Teniskog kluba “Olimp 2000” stigao je i u pojedinačnoj konkurenciji, gdje se uspio plasirati u finale. Put do finala bio je iscrpljući, tim više što je igrao i dublove. U četvrtfinalu Prnjavorčanin je u tri seta porazio Igora Marjanovića 3:6, 6:0, 6:1. Meč u tri seta viđen je i u polufinalu, gdje je Petrović snage odmjerio sa Jovanom Sinadinovićem, kojeg je pobijedio 2:1 u setovima (5:7, 6:3, 6:3). U finalu ga je čekao teniser iz Sarajeva Luka Puljić, koji je za razlika od dubla, gdje je poražen, u singlu ipak bio bolji, pobijedivši 6:0, 6:4.

Dobrim rezultatima na juče završenom prvenstvu, Petrović se učvrstio na prvom mjestu rang liste tenisera do 16 godina. Zadovoljstvo dobrim igrama i ostvarenim rezultatima nije skrivao, a kako kaže, za njegove dobre igre zaslužan je i trenerski dvojac Mičić, Šukalo.

Prnjavor.info – Zoran Ančić

PODIJELI