Čavić: NDP započinje razgovore sa SNSD-om

0
402

Dragan Čavić, lider NDP-a, nakon sjednice Predsjedništva ove stranke rekao je da započinju razgovore sa SNSD-om te poručio da svako ima pravo da mu se ova odluka ne sviđa.

Naglasio je da je sve vrijeme podržavao politiku Saveza za promjene, ali da to birači nisu prepoznali i da su ostvarili slab izborni rezultat, te da je odlučeno da od danas nisu dio tog saveza, jer on praktično i ne postoji.

“Neću da budem politički Don Kihot i svako ima pravo da mu se ova odluka ne sviđa”, rekao je Čavić naglašavajući da je već imao kontakte sa Miloradom Dodikom, predsjednikom SNSD-a.

Čavić je naglasio da će u narednom periodu razgovarati i sa ostalim političkim partijama koje će činiti jezgro buduće skupštinske većine te da će u svim tim razgovorima insistirati na principima koji se odnose na vladavinu prava, ekonomiju i socijalna prava.

Na pitanje novinara da li je tačno da će za podršku vladajućima neko iz NDP-a dobiti mjesto direktora u jednom javnom preduzeću iz elektroenergetskog sektora, Čavić je rekao da nije, a negirao je da je imao i ponudu da bira koje će ministarsko mjesto u Vladi RS, izuzimajući MUP RS.

“To tek treba da bude predmet razgovora”, rekao je Čavić.

On je rekao da je Predsjedništvo NDP-a jednoglasno donijelo odluku o tome da ne budu dio Saveza za pobjedu te da će tek nakon razgovora organi stranke donijeti konačnu odluku o eventualnom ulasku u vlast.

“Nakon razgovora i sa drugim strankama organi stranke će donijeti konačnu odluku poslije koje će svaki član stranke biti obavezan da se povinuje toj odluci”, rekao je Čavić.

Govoreći o ranijim izjavama o tome da izbori nisu bili regularni, Čavić je rekao da su OEBS i Srbija prihvatili izborne rezultate te da je ono što je objavljeno i konačno stanje i pokazuje ko je dobio podršku naroda.

Pored NDP-a, koji u Narodnoj skupštini ima četiri poslanika, vlast će činiti SNSD, DNS, SP, Ujedinjena Srpska i još nekoliko poslanika koji će vrlo vjerovatno napustiti SDS.

nezavisne

PODIJELI