CENTAR NEVEN – KORISNI EFEKTI JESENJEG KROSA (FOTO)

0
484

Predstavnici Atletskog kluba “San” iz Prnjavora danas su Dnevnom centru za djecu sa poteškoćama u razvoju “Neven” uručili vaučer u iznosu od 1.000 KM. Novčana sredstva su prikupljena na nedavno održanom Jesenjem humanitarnom krosu.

Potpredsjednik Atletskog kluba “San” Dalibor Vrhovac rekao je da su se ove godine privrednici u manjoj mjeri odazvali pozivu za učešće u ovom projektu i izrazio uvjerenje da će sljedeće godine biti veći.

– Kada smo pošle godine pokrenuli kros odlučili smo da prikupljena sredstva doniramo Dnevnom centru ”Neven” jer smatramo da je njima novac najpotrebniji. Nadamo se da će u narednim godinama kros preći u viši rang što će značiti veći broj učesnika, sponzora, a time i veću donaciju”, kaže Vrhovac.

Asistent u Dnevnom centru “Neven” Boško Bjelonjić kaže da je donacija od velikog značaja za Centar, ali i sama činjenica da su djeca sa poteškoćama u razvoju imala priliku da aktivno učestvuju na krosu i druže se sa takmičarima i sugrađanima.

-Ova sredstva će nam omogućiti da opremimo vozilo našeg Centra i da se pripremimo za predstojeću zimu, ističe Bjelonjić.

Opštinska uprava će uvijek stajati iza ovakvih humanitarnih akcija naglasio je načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i društvene djelatnosti Ljubiša Šikarac.

Dvadesettrogodišnji Ljubiša Čereković iz Gornjih Vijačana  povremeno koristi usluge Dnevnog centra ”Neven”, a u narednom periodu biće angažovan za rad sa slijepim i slabovidim licima. I on je danas bio prisutan u Dnevnom centru ”Neven” i izrazio je svoju zahvalnost na uručenoj donaciji.

Drugi Jesenji humanitarni kros u organizaciji Atletskog kluba “San” održan je 13. oktobra u sportskom rekreativnom centru “Borik” u Prnjavoru, uz učešće klubova iz desetak gradova Republike Srpske i BiH.

(prnjavorlive.info)

 

 

PODIJELI