Cijene goriva u RS prilagoditi džepu

0
749

KLUB poslanika SDS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputiće danas u parlamentarnu proceduru izmjene i dopune Zakona o akcizama po hitnom postupku, najavila je predsjedavajuća Kluba Aleksandra Pandurević.

Ona je na konferenciji za medije u Istočnom Sarajevu pojasnila da se ovim prijedlogom van snage stavlja zakon kojim su u decembru prošle godine putarine povećane za 15 feninga plus PDV, što znači da bi cijene goriva po litru bile smanjene za 18 feninga ili 10 KM po rezervoaru.

– Očekujemo da nas podrže sve kolege koje su i prošli put bile protiv povećanja akciza, ali i oni koji su u međuvremenu shvatili da građani ne mogu izdržati ovolika poskupljenja – rekla je Pandurevićeva.

Prema njenom mišljenju, sadašnje smanjenje cijene goriva od pet feninga je “kozmetičko i predizborno”, pošto, kako kaže, Vlada Republike Srpske očigledno štiti interese pojedinaca iz vlasti i naftnog kartela.

SDS i Savez za promjene učiniće sve što mogu da zaštite interese građana, kao što smo ih štitili i kada smo se borili protiv tog nesrećnog povećanja akciza, i zato ćemo u ime naroda podnijeti ovaj prijedlog zakona – navela je Pandurevićeva.

Ona smatra da SNSD zloupotrebljava MUP, i to, kako kaže, represijom nad narodom koji opravdano izražava nezadovoljstvo.

– Građani su protestima rekli šta misle, a svaka ozbiljna i odgovorna vlast treba to da shvati i reaguje, da radi u interesu naroda. Vlast je ta koja treba da služi narodu, a ne obrnuto – rekla je Pandurevićeva.

KONCESIJA BOLjE REŠENjE

SDS i Savez za promjene nakon oktobarskih izbora pokazaće da postoje i drugi načini kako se mogu graditi putevi, a da to ne bude “zavlačenje ruke u džep naroda”.

– Postoji i model koji se zove koncesija, koji državu ništa ne košta, a s druge strane upošljava se lokalna privreda i operativa, kao i radna snaga. I što je jako značajno, ne zadužujemo se preko grla – dodala je Pandurevićeva.

(novosti.rs)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here