Čime će se baviti nova prva dama SAD?

0
1520

Bijela kuća se potrudila i oko nove prve dame nakon što je Trampova ćerka Ivanka odbacila svaku ideju da bi preuzela taj položaj od maćehe.

Naime, Hilari Klinton i Mišel Obama su prije dolaska u Belu kuću imale uspješnu pravničku karijeru, a i Lora Buš se može dičiti obrazovanjem.

Autori Melanijine biografije na zvaničnom sajtu Bijele kuće su se potrudili da Melaniju prikažu što vrijednijom. Naveli su kako se “poslom modela počela baviti već sa 16 godina”, a onda naveli: “Ona bi diplomirala na Univerzitetu u Ljubljani, ali je prekinula studije kako bi napredovala u karijeri modela u Milanu i Parizu prije nego što se 1996. godine preselila u Njujork”.

Na zvaničnom sajtu Bijele kuće piše i poduži spisak uglednih fotografa sa kojima je radila, zatim i uticajnih magazina na kojima se pojavila na naslovnim stranama.

Melanija je druga američka prva dama koja nije rođena u SAD, nakon Luize Adams, žene šestog predsjednika Džona Kvinsija Adamsa, koja je bila Engleskinja.

Navodi se i da se Melanija posebno interesuje za probleme u vezi sa ženama i djecom i da će se posebno posvetiti problemu sajber maltretiranja među mladima.

b92

PODIJELI