Climbing Monkey: Još jedna zabavna bh. igrica za Android

0
757

Climbing Monkey, igrica za smartphone rođena u umovima mladih ljudi iz BiH našla je svoje mjesto na Google Playju.

Riječ je o veoma zaraznoj “beskonačnoj” igri za Android koja vas stavlja u ulogu majmuna čiji je cilj što više popeti se na kulu dok vas u tome ometaju razne prepreke. Sve vrijeme skupljate zlatnike koji će vam kasnije koristiti u marketu.

Igra se na Google Playju pojavila prije nekoliko dana i do sada ima veliki broj preuzimanja.

Banjalučanin Stefan Prodanović, jedan od kreatora igre, za Klix.ba je objasnio kako je došlo do stvaranja Climbing Monkeyja, te šta su njegove aspiracije kao i aspiracije njegovog tima.

“Iza igrice stoji razvojni tim Black Cat on Beer Barrel, kojeg smo osnovali ja i moj rođak Gavrilo Prodanović. Obojica smo upravo završili srednju školu i planiramo da nastavimo obrazovanje što bliže IT struci i game developmentu”, ispričao je Prodanović.

Igrica je stvarana nekoliko mjeseci, ali Prodanović kaže kako je za istu potrebno još manje vremena kojeg srednjoškolci jednostavno nisu imali.

“Planiramo još da doradimo ovu igricu, a zatim prelazimo na novi projekat”, objasnio je jedan od članova tima Black Cat on Beer Barrel.

“Snovi su nam da se popnemo u sam vrh game industrije. Za sada se baziramo samo na mobilnim platformama Androidu i iOS-u jer nam je tim još malen za veće projekte. Nadamo se da ćemo sa ovom ili nekom od budućih igara naći izdavača i probiti se u gaming industriji”, zaključio je Prodanović.

/Klix./
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here