Čovjek sa najdužim nosom na svijetu

0
1926

Mehmet Ozyurek iz turskog grada Artvina svjetski je rekorder po dužini nosa, a ova „laskava“ titula mu je obezbijedila slavu, ali i dobre prihode od snimanja reklamnih spotova za različite kompanije.

COVJEK SA NAJDUZIM NOSOM (1)Šezdesetosmogodišnji Ozyurek je sa svojim nosom dugim 8,8 centimetara ušao i u Guinnessovu knjigu rekorda kao čovjek sa najdužim nosom na svijetu, a trenutno u Istanbulu snima reklamu za jednu kompaniju koja proizvodi bijelu tehniku.

Ozyurek je prije polaska iz rodnog Artvina u Istanbul kazao da će pored snimanja reklamnog spota, u Istanbulu učestvovati i na manifestaciji Dani promocije Artvina.

„Ja sam već 17 godina čovjek sa najdužim nosom u svijetu. Sa jednom kompanijom iz Istanbula sam potpisao predugovore o snimanju reklame i to bi trebalo biti realizirano ovih dana“, kazao je Ozyurek.

Istakavši da je i ranije imao role u jednoj reklami i dva filma, Ozyurek je kazao da su televizije iz Turske, Italije i Južne Koreje o njemu snimale i objavljivale dokumentarne filmove.

COVJEK SA NAJDUZIM NOSOM

„Dokumentarni film o meni u Južnoj Koreji prikazan je 2005. godine i pobrao je sve simpatije tamošnje javnosti. Potom su me posjetile i druge južnokorejske televizije. U julu ću najvjerovatnije i sam putovati u tu zemlju“, kazao je Ozyurek.

Naglasivši da ga sunarodnjaci u Crnomorskoj regiji veoma vole i poštuju, Ozyurek je kazao da je svjestan da je fizičkim izgledom drugačiji, ali da svojom duhovnom snagom koristi svaku priliku da svoje fizičke razlike ne gleda kao mane, već kao prednosti i da bude promotor dobrih strana života.

COVJEK SA NAJDUZIM NOSOM (2)

„Bog nas je sve stvorio i mi smo svi Njegova lijepa stvorenja. Naše različitosti su naše prednosti“, poručio je Ozyurek.

PODIJELI