Crnadak iz Prnjavora negirao krivicu, advokat najavio priznanje

0
1627
????????????????????????????????????

vica Crnadak (31) iz Prnjavora negirao je krivicu za saobraćajnu nesreću koju je prema optužnici skrivio prošle godine u Drugovićima kod Laktaša, dok je njegov advokat Živko Bojić najavio mogućnost sporazumnog priznanja krivice.


Crnadak je pred sudijom za prethodno saslušanje Svetlanom Marić izjavio da nije kriv, ali je Bojić najavio mogućnost sporazumnog priznanja krivice.

– Tužilaštvu ćemo uputiti prijedlog za zaključenje sporazuma o priznanju krivice. Da li će do toga doći ili ne, sada ne mogu reći – rekao je Bojić.

Nesreća za koju tužilaštvo tereti Crnatka dogodila se 2. juna prošle godine u mjestu Drugovići na putu Klašnice – Prnjavor. Optužnica nije javno objavljena, a s obzirom na to da se u sudu Crnadak samo izjašnjavao o krivici, ona nije ni čitana, tako da su nepoznati detalji ovog slučaja.

Prema ranijim informacijama iz banjalučkog Okružnog tužilaštva, Crnadak je bio za volanom “mazde” i sudario se sa “pasatom” koji je vozio Mićo Erak iz Bijeljine. U sudaru su teško povrijeđeni vozač “pasata” Erak, šestogodišnje dijete i Jelena Erak (44) iz Bijeljine. Svi povrijeđeni su tada zbog ozbiljnosti povreda prevezeni u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci. Mještani Drugovića ranije su ispričali da je nesreća bila stravična i da su vozila bila bukvalno uništena.

Optužnicu protiv Crnatka banjalučko Okružno javno tužilaštvo podiglo je 28. februara ove godine, a Okružni sud u Banjaluci je potvrdio 9. marta. Crnadak do sada nije osuđivan i protiv njega se ne vodi drugi krivični postupak.

Nebojša Tomašević – Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here