Crveni krst posjetio vrtić “Naša radost” i Dnevni centar “Neven” (FOTO)

0
552

Pod sloganom „Moja sedmica, moja godina“ obilježava se dječija nedelja od 7. do 13. oktobra. Tim povodom volonteri Crvenog krsta Prnjavor obišli su mališane u vrtiću „Naša radost“ i djecu sa smetnjama u psihičkom i fizičkom razvoju u Dnevnom centru „Neven“,  te im uručili prigodne poklone.

Svako dijete ima pravo, na život, na igru, na zdravo odrastanje, pravo na odmor, pravo na život sa roditeljima, pravo na obrazovanje i na zaštitu od zlostavljanja.

Baš zbog skretanja pažnje na dječija prava u dječijoj sedmici koja se ove godine obilježava od 7. do 13. oktobra, organizuju se brojne aktivnosti. Organizacija Crvenog krsta Prnjavor ovom prilikom obišla je mališane u vrtiću „Naša radost“ i Dnevnom centru „Neven“ u Prnjavoru i uručili im slatkiše.

U vrtiću „Naša radost“, dječiju nedelju obilježavaju nizom aktivnosti, kao što je promocija dječijih prava, ali i obaveza, šetnja gradom sa djecom iz Dnevnog centra „Neven“, druženje sa školarcima iz osnovnih škola „Nikola Tesla“ i „Branko Ćopić“, a sve to će zaokružiti „Kestenijadom“. Akcenat je ipak stavljen na prava djeteta.

Brojem aktivnosti ne zaostaju ni u Dnevnom centru „Neven“. Nakon Jesenjeg krosa koji je održan u nedelju, a gdje su štićenici Dnevnog centra uzeli učešće, očekuje ih još mnogo lijepih dešavanja.

Iz dnevnog centra „Neven“ poručili su da i djeca sa smetnjama u razvoju imaju jednaka prava kao sva druga djeca. Pravo na slobodu i pravo na jednakost su ona prava za koja se nadaju da će doći vrijeme kada će se izjednačiti ne samo na papiru, nego i u praksi. Jer djeca su ukras svijeta.

TV K3

PODIJELI