Čubrilović čestitao 1. maj: Moramo raditi u interesu radnika i njihovih prava

0
437

Nedeljko Čubrilović, predsjednikNarodne skupštine RS, čestitao je svim građanima, radnicima i sindikatima u Republici Srpskoj 1. maj, Međunarodni praznik rada, poručivši da će parlament Republike Srpske i dalje biti maksimalno posvećen zaštiti radničkih prava i unapređenju položaja svih radnika u Republici Srpskoj.

“Svi zajedno moramo raditi u interesu radnika i njihovih prava. Smanjenje nezaposlenosti, otvaranje preduzeća i novih radnih mjesta, spriječavanje odlaska mladih, stručnjaka i radne snage u inostranstvo, te veći stepen zaštite svih zaposlenih mora biti imperativ u radu svih naših institucija”, naveo je predsjednik Čubrilović u čestitki.

Čubrilović je istakao da će Narodna skupština Republike Srpske usvajanjem novih zakonskih rješenja dati doprinos jačanju radničkih prava.

“Pravo na rad je elementarno ljudsko pravo i institucije moraju naći način da pokrenu proizvodne kapacitete i poboljšaju ukupni privredni ambijent u Republici Srpskoj kako bi se stvorili bolji životni uslovi i poboljšao ekonomski standard svih naših radnika i građana”, naveo je Čubrilović.

PODIJELI