Ćulum: Dobra saradnja sa policijama regiona

0
365

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum prisustvovao je u Skoplju Generalnoj skupštini Asocijacije šefova policija jugoistočne Evrope, tokom koje je ocijenjeno da policija Srpske kvalitetno sarađuje sa policijama regiona.

Ćulum je u okviru ove konferencije imao izlaganja koja se odnose na analitički izvještaj o prijetnjama u regionu, kao i aktivnostima Asocijacije po inicijativi Evropske komisije o integrisanom upravljanju bezbjednošću za zemlje Balkana i izazovima tokom razmjene informacija u okviru međunarodne policijske saradnje.

Na dvodnevnoj konferenciji su jednoglasno usvojeni zaključci koji se odnose na buduće aktivnosti koje će zemlje članice preduzimati u cilju jačanja saradnje i bezbjednosti u regionu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Asocijacije šefova policija jugoistočne Evrope je vodeća policijska asocijacija regiona koja je posvećena unapređenju policijskog djelovanja na Balkanu.

NJeni ciljevi su integracija demokratskih policijskih principa, usvajanje savremenih standarda, razmjena informacija, kao i obuka kvalifikovanog kadra kroz edukaciju i istraživanja.

Asocijacijom ove godine predsjedava Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here