Ćulum: Policija će kontrolisati ulazak građana

0
423

Policija Republike Srpske će, u skladu sa naredbom Republičkog kriznog štaba, u blizini svih graničnih prelaza u Srpskoj kontrolisati ulazak građana, izjavio je Srni direktor Policije Srpske Darko Ćulum.

“Policija će kontrolisati građane radi utvrđivanja da li su im izdata rješenja o obaveznoj samoizolaciji. U slučaju da se ne pridržavaju samoizolacije čine krivično djelo za koje je zaprijećena kazna do dvije godine zatvora, te prekršaj za koji je predviđena novčana kazna od 1.000 KM”, upozorio je Ćulum.

On je napomenuo da sve mjesno nadležne policijske uprave imaju obavezu da stave kontrolne tačke u blizini svih graničnih prelaza u Republici Srpskoj, ističući da je ova naredba na snazi od sinoć.

Ćulum je dodao da policijske patrole neće ometati rad granične policije i republičkih inspektora na granici.

Od jutros se kod graničnog prelaza u Kostajnici nalazi punkt MUP-a Republike Srpske čiji pripadnici provjeravaju i evidentiraju lica koja su prešla preko granice u okviru aktivnosti prevencije širenja virusa korona.

Komunalna policija, u pratnji opštinskog sanitarnog inspektora i pripadnika MUP-a Srpske, vrši provjere osoba kojima je naložena samoizolacija i juče je utvrđeno da su svi poštovali naložene mjere.

/Srna/

PODIJELI