Naslovna Magazin “ČUPAO OBRVE, UVIJAO KOSU, PUMPAO USTA” Meštani voleli SVEŠTENIKA DILERA, a veroučitelja...

“ČUPAO OBRVE, UVIJAO KOSU, PUMPAO USTA” Meštani voleli SVEŠTENIKA DILERA, a veroučitelja transvestita smatrali ČUDAKOM

0
615

Sveštenik Milan Jordović (41) i učitelj veronauke Zoran Marinković (43) pravdali su se policajcima rečima da idu iz manastira Studenica i da ne znaju što bi ih zaustavljali, a u bunkeru automobila nosili su 52 paketa skanka.

Čak 27 kilograma narkotika zaplenjeno je u automobilu kojim su se vozili pop i veroučitelj iz Požege, jedan u mantiji, drugi u ženskoj odeći. Kako „Blic“ saznaje, kada su ih pripadnici MUP-a zaustavili na putu, pravdali su se da su vernici koji su krenuli iz manastira i da nemaju šta da prijave policiji.

Kako saznajemo, svešteniku i veroučitelju je određen pritvor do 30 dana, a pop se na saslušanju branio ćutanjem.

Zaplenjena droga
Zaplenjena droga

I dan posle vesti o hapšenju popa Milana Jordovića Požežani su bili u neverici, ali je, za razliku od prekjuče, sve manje onih koji ubedljivo „stavljaju ruku na panj“ da njihov sveštenik nije mogao da učini ništa nečasno, kamoli da krijumčari drogu.

Jordović, koji je dužio crkvu u požeškom naselju Savinac, i bivši veroučitelj Zoran Marinković pali su utorak u šake čačanske policije u Mrčajevcima pošto je u „pasatu“ u kojom su se nalazili pronađeno 27 kilograma skanka.

– Dugo nisam mogla da zaspim prebirajući po glavi koliko je Milan ovde voljen i koliko je dobrog uradio za celu parohiju. A onda, u sitne sate, ubedih se da su ovo vremena u kojima ne treba verovati ni samom sebi. Pročitah jutros i da je putovao u Albaniju… – zastala je u pola rečenice jedna žiteljka Savinca.

Kraj crkve gde službuje Milan Jordović je stadion FK Savinac. Tu smo zatekli sekretara kluba Velimira Krstića.

– Nisam neki vernik i par puta sam samo godišnje išao u crkvu, sve dok pre par godina otac Milan Jordović nije došao kod nas. Kad god smo nešto radili oko stadiona, eto Milana da se ponudi i pomogne. Tako dobrog i posvećenog čoveka nisam odavno sreo. Da je bilo koji drugi pop iz Požege uhapšen, poverovao bih da je istina, ali da je Milan radio s drogom, ne mogu – kaže Krstić.

Marinkovića, koji peva u crkvenom horu i koji je do pre pet-šest godina radio u OŠ „Petar Leković“ kao nastavnik veronauke, Požežani manje poznaju nego Jordovića. Zbog načina odevanja – voleo je da se oblači u žensku odeću, u kojoj je bio i kada je uhapšen, i zbog izgleda – čupao je obrve, imao je uvijenu kosu i napumpana usta – smatran je za čudaka.

– Ubeđen sam bio da Milan nema nikakve veze s tom drogom, ali sve dok nisam čuo s kim je bio. Šta će sveštenik s nekim ko se oblači ko žensko – kaže jedan od meštana.

Kako pričaju meštani, nisu primetili da je pop umešan u mutne poslove jer se nije isticao imovinom.

– Živi skromno, doskora je vozio neku propalu „dačiju“ koju je prodao, pa opet kupio polovnu „dačiju“ – bio je jedan od odgovora.

Šest puta godišnje ide u Albaniju

Milan je, rekli su nam Požežani, neretko vodio vernike u Hilandar. Opet, pričao je da je prošle godine pet-šest puta išao u Albaniju, navodno u manastire oko Albasana, ali niko nije znao da kaže da li je tamo vodio nekoga.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Free WordPress Themes, Free Android Games