Cvijanovićeva predala ovlaštenja potpredsjedniku Vlade

0
429

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović danas je na sjednici Vlade predala ovlaštenja potpredsjednici Vlade Srebrenki Golić.

Cvijanovićeva je navela da će u utorak, 20. novembra, nakon što bude završeno polaganje zakletvi u Narodnoj skupštini Srpske, biti saopšteno ime mandatara za sastav nove Vlade kako bi mogao početi da obavlja konsultacije.

“Ogroman dio konsultacija u globalu je obavljen i ostaje još da se radi na određenim pojedinostima”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da su sve politike već utvrđene. “Sigurna sam da ćemo imati brzo, efikasno i jednostavno formiranje izvršne vlasti”, naglasila je Cvijanovićeva.

“Na današnjoj sjednici Vlade konstatovano je da to treba da se dogodi uskoro. Ministri koji ostaju, ali i oni koji neće ostati u Vladi Srpske, moraju da budu na usluzi kolegama da bi tranzicioni period prošao bezbolno, navela je Cvijanovićeva.

Kaže da su oni tim i ne očekuje probleme.

“Predloženi mandatar Radovan Višković učestvovao je u donošenju određenih politika i kao šef Kluba poslanika SNSD-a uspješno je sarađivao sa Vladom”, kaže Cvijanovićeva.

Podsjetila je da je sačinjen budžet Republike Srpske za narednu godinu i da je sve ostalo pripremljeno.

“Idemo u izbor Vlade, a nakon toga u usaglašavanje strateških dokumenata i tu nema zastoja”, poručila je Cvijanovićeva.

(RTRS)

PODIJELI