Jerinić: Govedarica se obračunava sa konkurentima i neistomišljenicima u stranci

0
427

Nije me iznenadila odluka Vukote Govedarice o isključenju iz stranke. Očigledno je da se Govedarica odlučio na obračun sa političkim protivnicima unutar stranke – kaže za Srpskainfo Boris Jerinić, dosadašnji član Glavnog odbora SDS.

On ističe da Glavni odbor nije donio nikakvu odluku niti se glasalo o bilo čemu na zadnjoj sjednici GO, zbog čega mu je neprihvatljivo Govedaričino objašnjenje da ga isključuje iz stranke „zbog nepoštovanja odluka GO“.

– To što neko sam sebi dozvoljava i tumači da jedini on spašava jedinstvo SDS, ne daje mu za pravo to što radi, pa makar to bio i predsjednik stranke. Bio je pritisak da budem jedan od kandidata za predsjednika stranke na redovnim unutarstranačkim izborima i znači, najbolje je da sve koji imaju drugačije mišljenje odmah riješiti po kratkom postupku i da ostane čista politička stranka koja će imati deset ljudi koji će odlučivati u ime svih ostalih – rekao je Jerinić.

On je rekao da ima mogućnost podnošenja žalbe Glavnom odboru na Govedaričinu odluku, ali da će o tome još razmisliti.

– Ima mogućnost žalbe, ali očigledno ako izbacimo sve članove koji misle drugačije iz GO, onda je vrlo jasno kako će se GO odrediti prema tim članovima. Imate slučaj Kostadina Vasića, Obrena Petrovića, sada sam i ja došao na red. Kada dobijem zvanično odluku vidjeću kako ću reagovati i da li ću pisati žalbu ili neću, ali očigledno nema se kome pisati. Ja sam iznosio stavove Gradskog odbora SDS iz Doboja i jedino tim ljudima mogu položiti račune. A, ljudima koji sebi uzimaju za pravo da sa svim neistomišljenicima obračunaju na ovakav način nemam više šta da kažem – poručio je Jerinić.

( Srpskainfo)

PODIJELI